La Nit Boja: la més esperada de l’any

Disbauxa assegurada: coincideix amb dissabte, i això fa preveure una gran afluència de gent

  • Redacció
  • Dissabte, 25 Juliol 2015 00:00

Desvetllament
Segurament és la nit més esperada de l’any. Alguns l’anhelen per cantar, ballar i comptar fins a quinze a ritme del bequetero, altres per posar-se entre les guspires i sota el foc de l’Escapada o per mullar-se sota la pluja d’aigua de la ruixada. Alguns fins i tot, esperen tant aquesta nit que ho volen tot i, un darrere l’altre, acudeixen a tots els actes de la nit més llarga de l’any pels mataronins més santeros.

La nit comença amb la sortida dels gegants de l’Ajuntament cap a quarts de dotze de la nit. Ja amb la Riera plena de gom a gom, milers de persones desitjaran la sortida del majestuós i protagonista Roba­faves que, amb la seva sortida i les primeres voltes, farà esclatar el Desvetllament Bellugós.

En aquesta ocasió, la Banda de l’Agrupació Musical del Maresme anirà acompanyada, de forma excepcional, per la Societat Musical Mestre Orts de Gaianes que seran a Mataró per commemorar l’Any Bequetero. Totes dues bandes tocaran alhora El Bequetero una vegada i una altra fins a arribar a la Plaça de Santa Anna. Allà la Família Robafaves farà la convidada de vi i galetes a tota la ciutadania, un moment que amenitzarà el grup Korrontzi.

ESCAPADA NEGRA NIT

Les Diablesses de Mataró aprofitaran l’Escapada a Negra Nit per celebrar els seus 30 anys com a colla institucional de diables.  Al final de l’acte, i ja a la Plaça de l’Ajuntament, encendran el dibuix d’una Diablessa, símbol de dones de foc.
El temor de la massificació dels actes va en augment amb la coincidència amb dissabte, fet que multiplica encara més l’assistència en la nit amb més visitants.

Ja ben entrada la nit, i quan a la Casa Gran ja dormin els gegants, la Momerota, el Drac, les Diablesses i les comparses convidades d’aquest any encendran la façana de l’Ajuntament per iniciar el correfoc més important de l’any a la ciutat.  Llums, colors, foc i ritmes es barrejaran en la foscor de la nit que faran vibrar Mataró amb un espetec final a la Plaça de l’Ajuntament. Les Diablesses, a més, aprofitaran per celebrar els seus 30 anys com a colla de diables.

I un cop ben cansats, i quan la pólvora ja hagi esclatat del tot, tocarà relaxar-se sota la música de la Ruixada. L’Espai Firal del Parc Central tornarà a ser l’escenari protagonista dels aspersors d’aigua units amb les cançons  més conegudes actuals i els èxits més famosos de tots els temps. L’aigua s’aturarà quan el sol comenci a sortir. Serà senyal que Mataró ja haurà passat la nit més boja de l’any i ja només quedaran quatre dies de disbauxa.

25 de juliol - Desvetllament Bellugós
Des de l’Ajuntament, 23.30h

Convidada F. Robafaves
Plaça de Santa Anna, 24h

Escapada a Negra Nit
Des de l’Ajuntament, 1.30h

Pujada Tabalada
Des de l’Ajuntament, tot seguit

La Ruixada
Espai Firal Parc Central, 3:30h