Tot a punt per començar: La primera Crida de Festa Major de l’alcalde David Bote

David Bote serà el centre de totes les mirades en el seu primer discurs de Festa Major

  • Redacció
  • Dissabte, 25 Juliol 2015 00:00

Crida
Arriba el moment de màxima eufòria. Tot s’atura per donar el tret de sortida a la Festa Major de la ciutat, aquella festa tan especial per a tots els mataronins i aquell moment de neguit per iniciar quatre dies de disbauxa, de dormir poc, d’anar a tot i no perdre’s ni un sol acte, de seguir gegants, figures de foc, de ballar a ritmes frenètics i enèrgics i d’assistir a concerts i espectacles. Dies de no tenir horaris, de menjar malament i ràpid, de quedar i trobar-te amb aquells que només veus durant aquesta època de l’any i de desitjar que no s’acabi. Però tots aquests dies només arriben quan a la Crida i des del balcó de l’Ajuntament l’alcalde proclama la festa a la ciutat des del balcó central de la casa gran.

Aquest any veurem noves cares al balcó de l’Ajuntament. Amb les eleccions municipals, i el canvi de cartipàs, fins a nou formacions polítiques es repartiran el balcó central de la façana del consistori. Són el mateix nombre de regidors però aquesta vegada de molts colors diferents els que escoltaran al qui també s’estrenarà: l’alcalde David Bote. Ell ja fa dies que assaja el discurs, sap que tots els mataronins i mataronines estaran molt pendents de les seves paraules. Bote segur que parlarà de la rauxa dels dies posteriors però també de la serenitat i el seny de tots els participants a la festa. Són temes que des de l’Ajuntament també fa anys que vetllen, per tal de mantenir la seguretat, sobretot, als actes més multitudinaris.

L’Agrupació Musical del Maresme anirà a la Crida de Festa Major acompanyada excepcionalment de la Societat Musical Mestre Orts de Gaianes que haurà fet un concert el mateix dissabte al matí al Monumental.
Una pantalla gegant darrere l’Ajuntament o l’emissió de m1tv són les altres opcions per seguir en directe un dels actes que provoca més aglomeració de públic.

Crida

Aquest any també hi haurà una pantalla gegant a la Plaça de l’Ajuntament per la que es podrà seguir la Crida en directe per evitar aglomeracions. A la mateixa plaça, a més, hi haurà un espai reservat per a persones amb mobilitat reduïda.

Amb el discurs de l’alcalde i l’espetec de la traca tot seguit, la festa de Les Santes 2015 es donarà per començada. Els mataronins i mataronines, amb els programes de festa major a la mà, ja només hauran d’escollir quins són els actes que més els agraden per compartir amb amics i família. Ja només quedar poder reprendre el compte enrere dels 365 dies de l’any per tornar a cridar: Glòria a Les Santes!  

25 de juliol - Crida de Festa Major
Ajuntament de Mataró, a partir de les 20 hs