En Santi, protagonista: La flashmob i la Pegatina, plats forts de les Dissantes

L’organització preveu que més de 10.000 persones participin de la flashmob, un dels moments àlgids de cada any en totes les activitats al voltant del Projecte Santi

  • Redacció
  • Divendres, 24 Juliol 2015 00:00

FLASH MOB

Les Dissantes són ja un clàssic de Les Santes. El 24, el ‘Jo sóc com tu’ i el color groc són elements indispensables d’un dia marcat per la música i la solidaritat. I enguany, encara amb més força. Des de la Fundació El Maresme destaquen les nombroses activitats pensades per a nens i nenes que durant la tarda se succeiran al Parc Central. Tallers i jocs infantils amb en Santi, el protagonista de la festa, per promoure la integració social i la millora de la qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel·lectual.

La flashmob al vespre amb El Niño de la Hipoteca i Búhos posarà ritme i moviment en directe al ‘Jo sóc com tu’ del 2015, la coreografia de la qual es pot consultar a Youtube i inclou moviments que representen la igualtat, l’ajuda, la cooperació o l’amor. Igual que l’any passat, l’organització preveu que més de 10.000 persones inundin el Parc Central de samarretes grogues i blaves per ballar el ‘Jo sóc com tu’, en un dels actes per a la solidaritat més multitudinaris de Catalunya.

La Fundació El Maresme, juntament amb l’Ajuntament de Mataró, organitzen per tercer any consecutiu les Dissantes, un conjunt d’activitats pensades per a trencar les barreres de la discapacitat i promoure la integració social d’aquest col·lectiu.  

Es tracta, doncs, d’un preludi perfecte per encarar els concerts de la nit, amb ‘La Pegatina’ com a cap de cartell, un dels grups amb un directe més potent del país i que vénen a treure’s l’espineta de l’any passat, quan malgrat ser els autors de la cançó de la flashmob, no van poder ser a Mataró.

I això significa que hi haurà doble flashmob, sobretot per a aquells que tinguin bona memòria i que recordin els passos de l’edició del 2014. La Pegatina ve a presentar ‘Revulsiu’, el nou àlbum d’aquest any, que amb una dosi explosiva de música i energia vol repetir l’èxit de la nit de l’any passat amb Txarango, quan es comptaven els assistents per milers.

LA PEGATINA

Però ja farà hores que sonarà la música. El jove grup mataroní JARPS encetarà el vespre amb cançons fresques i plenes d’energia per carregar piles per a la nit. Els seguiran Búhos, un grup de Calafell  que pujarà a l’escenari amb el seu particular rock tropical que combina ska i ritmes de reggae sempre amb l’humor per davant. Els Búhos, que també han participat en el videoclip del ‘Jo sóc com tu 2015’, presenten el seu ‘Natura Salvatge’. Els Dj Redo i Dj Paxitu tancaran la nit.

24 de juliol - Activitats infantils
Parc Nou, 17h

Flashmob amb El Niño de la Hipoteca i Búhos
Parc Nou, 20:30h

Jarps
Parc Central, 21:15h

La Pegatina + Buhos
Parc Central, 1h