Cultura considera que la contraprogramació de la nit del 25 evitarà la massificació del 2011

La diversificació d’actes ha augmentat els darrers any davant la crescuda de públic de la nit més popular de Les Santes

  • Mireia Biel
  • Dimarts, 14 Juliol 2015 11:26

Desvetllament

La nit del 25 de juliol torna a ser en dissabte, però la diversificació dels actes permetrà evitar la massificació del 2011. Així ho van afirmar des de Cultura la setmana passada durant la presentació de la nova web de la Festa Major. S’han programat dos grans actes amb música durant el Desvetllament i l’Escapada a Negra Nit, sense oblidar la Tarda Guillada de l’endemà, pensada en aquest cas pels més petits.

“Sempre patim quan comptem les persones per milers”, va assegurar el regidor de Cultura, Joaquim Fernàndez, per referir-se a la nit del 25 de juliol. I és que el calendari ha fet tornar a caure la nit més popular de Les Santes en dissabte i això ha fet venir a la memòria la massificació extraordinària del Desvetllament Bellugós del 2011. La campanya de conscienciació als centres educatius 'Desvetlla't Bé' "és una bona eina", però cada vegada són més els joves de fora de Mataró que s’apropen a la ciutat aquesta nit per viure la Nit Boja i inevitablement ha augmentat de forma considerable el públic, un fet que ha obligat a repensar la nit.

Per a Fernàndez, “la diversificació d’actes ens ha de permetre separar públics i poder donar resposta als gustos de tothom”. Per això, durant el Desvetllament Bellugós hi ha programat el ‘Tour 40 principales’ al Passeig del Callao, mentre que per a aquells que no vulguin seguir l’Escapada a Negra Nit, el Dj David Oleart estarà punxant a la Plaça Santa Anna des de les dues.

Pels nens, la Tarda Guillada

La contraprogramació, però, no pot acabar la mateixa nit del 25, segons Fernàndez. La Tarda Guillada del dia 26 és un altre dels actes ja consolidats que permet “descongestionar el públic del 25 a la nit i permet que nens i famílies puguin viure els actes més populars de Les Santes sense problemes”, va afirmar el regidor. L’èxit de públic de la rèplica de la Nit Boja pels més petits ha consolidat l’acte els darrers anys.