Les Esmandies acullen la Mostra de Gegants

150 figures es poden visitar del 13 al 28 de juliol

  • Redacció // Foto: Víctor Rodríguez
  • Dilluns, 13 Juliol 2015 00:00

Santes 2015, Mostra Gegants Santes

En tan sols tres anys ja s’ha convertit en un clàssic del juliol i un ingredient essencial del compte enrere de Les Santes. El dia 13 s’inaugura a Les Esmandies la tercera edició de la Mostra de Gegants de la ciutat, amb unes 150 figures. L’exposició aconsegueix reunir en una exposició la quasi totalitat de figures mataronines per tal de fer gaudir a la ciutadania del patrimoni valuós i moltes vegades imperceptible que són els seus gegants. Aquestes figures són mostrades amb total dignitat al Casal de Barri. Allà, els nens i no tantç nens, en poden gaudir sense presses, tal com ho fan amb les figures institucionals de la ciutat exposades a l’Ajuntament.

Cal remarcar que no es tracta d’una exposició totalment estàtica de figures, ja que, aprofitant el gran pati de les Esmandies, alguns gegants surten de forma improvisada a ballar.

A més, durant la Mostra, s’organitzen un seguit d’activitats complementàries, com tallers o ballades, cada dia de 18h a 20h al privilegiat pati de Les Esmandies. Igualment també es fan visites guiades a càrrec de monitors i persones coneixedores del món geganter a Mataró que permeten conèixer en profunditat cada figura.