Torna la Gira-Sol i torna el ball a la Plaça de Santa Anna

Els Capgrossos organitzen la Revetlla de Festa Major el 26 de juliol a la nit

  • Redacció
  • Dimecres, 08 Juliol 2015 10:49

Girasol

La diada castellera de Les Santes cau aquest any inserida de ple en la Festa Major, a les 12h del migdia del 26 de juliol. L’aportació de la colla castellera a la festa, però, va més enllà dels castells i per tercer any programa concerts i, en aquesta ocasió, el succedani més clar del Ball de Festa Major de tota la vida. Després que el 2014 el ball amb orquestra desaparegués del programa d’actes, aquest 26 de juliol torna i ho fa amb un doble retorn en clau històrica. Per una banda els encarregats de fer ballar els mataronins la vigília del dia de Les Santes seran uns vells coneguts de la Festa Major de Mataró: l’Orquestra Gira-Sol. El grup de Canet no havia actuat els darrers tres anys en unes Santes de les quals s’havien convertit durant lustres en un clàssic.

El 26 a la nit, doncs, tornarà la Gira-Sol i amb ella també torna la Revetlla -nova denominació del ball- a la Plaça de Santa Anna, una ubicació que molta gent recorda per aquest acte. La nit haurà començat amb el concert de Marc Ràmia, en horari de sopar.

Bonareu, Carles Pérez

Sent nit de vigília, la festa fins tard està assegurada de la mà dels discjòqueis Xevi Bonareu i Carles Pérez, dos històrics de la cabina de la Sala Privat que allargaran la nit amb música ben ballable com la que han posat durant 16 anys de banda sonora de les nits mataronines.

Dijous 23, les Bruixes de Burriac i Un Gos Robant
 També organitzat per Capgrossos, el dijous 23 a les sis de la tarda, la Plaça de Santa Anna s’omplirà per veure en primícia la presentació de les tres noves Bruixes de Burriac. El grup de cançó, espectacle i animació infantil s’ha fet molt popular els darrers anys entre la canalla mataronina i començarà una nova etapa a partir de la seva actuació, a les 18h, a la Plaça de Santa Anna. Serà la primera gran cita per als més petits d’una Festa Major amb clar accent en la programació infantil. Quan hagi acabat l’actuació de Les Bruixes de Burriac començarà l’assaig especial a la mateixa Plaça de Santa Anna dels Capgrossos de Mataró. Aquella mateixa nit serà la primera que es podrà allargar, ja que just després de l’assaig dels Capgrossos començarà el concert del grup ‘Un Gos Robant’ la revelació de la música festiva en català i de la comarca. El col·lectiu de Djs ‘The Fool Monkeys’ tancarà la nit.