Els sons de la Festa Major, protagonistes del nou De Santes a Santes

Les fotografies d’Anna Aluart il·lustren el compte enrere del calendari festiu

  • Redacció
  • Dijous, 02 Juliol 2015 12:43

Santes 2015, 7 de santes a santes calendari

La fotògrafa d’aquesta casa, Anna Aluart, és l’encarregada de posar imatges a la nova edició del calendari De Santes a Santes. Aquesta iniciativa del col·lectiu Juliana tot l’any! repeteix per tercera ocasió  en la seva voluntat d’ajudar els mataronins i mataronines a fer més lleugera l’espera entre Festa Major i Festa Major.

Avui dijous es presenta a les 19:30 a El Públic el 'De Santes a Santes' d'aquest any i ja es podran comprar els primers exemplars.

L’edició d’aquest any del calendari festiu que diu quan falta per a les properes Santes, té 13 sons representatius de la Festa Major com a protagonistes. Cada mes està dedicat a un d’ells i s’hi inclou una fotografia -d’Anna Aluart- i un breu text descriptiu. Com a novetat, a més, cada pàgina inclou un codi QR que permet accedir a contingut multimèdia relacionat amb cadascun dels sons.

Com ja és habitual, el calendari s’inicia amb Les Santes d’enguany i a partir del dia 30 de juliol incorpora un compte enrere. Hi consten, també, les fases lunars, els solsticis i els equinoccis que marquen el canvi d’estació, els canvis horaris, els festius de designació local i les dates assenyalades del calendari festiu de la ciutat, així com els acompanyaments gastronòmics que en són característics.