Els balls i concerts de Santes es faran a l'Espai Firal del Parc Nou

Només un concert de pagament i l'Espai Familiar s'ubicaran al Parc Central "històric"

  • Redacció
  • Dilluns, 16 Març 2015 21:41

25 Ruixada

Adéu definitiu al Parc Central, recinte històric de les nits de Santes. Si el 2013 va ser la Ruixada la que va emigrar al Parc Nou i el 2014 també ho van fer les Dissantes, aquest 2015 tots els balls i concerts d'entitat de Les Santes es faran a l'Espai Firal del Parc Nou. El Parc Central queda restringit, doncs, a un concert de pagament d'un grup encara no desvetllat per la nit del 24 de juliol i també acollirà l'Espai Familiar amb programació pels més petits durant tots els dies de la Festa Major. El canvi d'escenari principal de les nits de Santes es deu a motius de seguretat, pressupostaris i logístics i es va donar a conèixer en el segon Plenari de Santes celebrat dilluns a Can Palauet. En el pròxim, el 4 de maig, ja es donarà a conèixer la programació i el cartell de la Festa Major, que ja ha estat a encarregat a un artista local el nom del qual, com és tradició, es manté en secret.

L'emigració definitiva de l'epicentre nocturn de la Festa Major del Parc Central antic al nou ja és un fet. El denominat Espai Firal acollirà els concerts de les Dissantes el 24 de juliol, la Ruixada el 25,  la Ruixadeta i dos concerts el 26, els Requisits de Festa Major la nit del 28 i l'Espetec Final, just després de la Tronada, el 29 en la darrera nit de Santes.

No es coneixen encara amb detall els noms programats però les principals novetats tenen a veure amb aquests canvis d'ubicació. Per contra, el concert de Gospel Sons torna al Callao i es farà després de les Havaneres el 24 de juliol, la rumba serà protagonista després dels focs, el 27 de juliol, juntament amb dos concerts més al Port a tall de Sarau i es mantindrà la contra-programació a la Nit Boja a baix a mar.

Diada Castellera el 26 de juliol

Aquest 2015 la Diada Castellera se celebrarà el 26 de juliol a les 12h del migdia i els Capgrossos organitzaran un concert després de l'assaig a la Plaça de Santa Anna el 23 de juliol al vespre i, com a novetat, recuperaran el Ball de Festa Major també a Santa Anna la nit del 26 al 27 de juliol, diada de Les Santes.