El fum desllueix un gran castell de focs de la Tomás

Mägo de Oz omple el Port en el gran concert del Sarau

  • Cugat Comas i Fotos d'Anna Aluart
  • Dilluns, 28 Juliol 2014 09:37

27

Llàstima del fum. Mataró va culminar ahir a la nit la diada de Les Santes amb l’esperadíssima castell de focs, l’acte més multitudinari de tots els que es fan i es desfan, aquell que més gent espera, el dia que tothom està pendent del cel de mar per veure les piruetes pirotècniques de torn. Els focs d’ahir van ser un gran espectacle que va anar més enllà dels 20 minuts de durada i que van haver de fer front a l’incòmode problema que no bufava gent de vent i el fum no s’esvaïa. Va ser un problema que va fer la guitza, bàsicament, a tothom que se’ls mirava de la platja del Varador cap a Llavaneres i també des de la ciutat. És estadísticament la gran majoria de públic. Llàstima del fum.

27

Malgrat el fum, es va endevinar en disseny de façanes i ritme una nova aposta guanyadora de la Pirotècnia Tomás. L’empresa de Benicarló dobla l’aposta cada any i ahir va lluir algunes novetats a més de puntejar més el ritme de disparada, dosificant la pirotècnia amb alts i baixos espectaculars. La platja, que era més tupida de gent que mai, és sobirana i l’aplaudiment després del final dels focs va ser unànim. Els jocs de colors, la traca final sonora, el ‘Glòria a Les Santes’.. no va faltar res del que hi ha d’haver en un gran castell de focs. Llàstima del fum, altra vegada, perquè el castell va ser majúscul.

27

Mägo de Oz omple

Acabades les ràfegues de so i llum, el Sarau de Festa Major s’advenia amb una doble cita musical a banda i banda del Passeig Marítim. On més gent es congregava era a l’esplanada del Port convertida en un espai idoni per acollir concerts de la magnitud del d’ahir. Mägo de Oz no va decebre i va ser exactement el que tothom esperava d’ells, anant fins les dues hores a base de cançons, molta actitud i els clàssics que feien embogir tothom. També tenien requesta els mataronins Leds i Ebri Knight, a l’altra banda i les sardanes, en el seu ecosistema propi, brillaven a la Plaça de Santa Anna. Un molt bon final al dia de Les Santes.