Shakespeare on the beat, rapejant el clàssic

L'obra transforma els amants protagonistes en uns adolescents fascinats pel rap

  • Redacció
  • Dilluns, 28 Juliol 2014 13:00

Shakespeare on the beat

En una ciutat com Mataró, amb bon planter teatral i una extensa programació que quasi sempre omple, per Santes no pot faltar el millor teatre. I si ve signat per un mataroní, encara millor. És en aquest sentit que cal entendre l’aposta d’aquest any per l’obra ‘Shakespeare on the beat’ que ve amb l’aval del director mataroní Moisès Maicas i una bona acceptació per part de públic i crítica les darreres setmanes a Barcelona.

A més de ser una de les obres més populars de Shakespeare, El somni d’una nit d’estiu és una de les més rimades, així que només era una qüestió de temps que la peça s’acabés trobant amb l’univers de la poesia urbana. Tant se val que s’estrenés fa cinc segles, perquè els temes que tracta aquesta comèdia, com ara l’amor voluble, la bogeria i el seny, o la relació entre la realitat i la fantasia, són perfectament aplicables al món d’avui.

Shakespeare on the Beat transforma els amants protagonistes en uns adolescents fascinats pel rap; Teseu, el duc d’Atenes, en el propietari d’una discogràfica; Oberó i Titània, rei i reina de les fades, en dos MC; el follet Puck, en un b-boy, i els artesans, en un grup de rapers. Tot, sota la mirada d’un discjòquei que, amb dos plats i un mesclador, serveix la base musical per a les rimes dels intèrprets i llança beats i scratches durant tot l’espectacle.

L'ACTE
Shakespeare on the beat
Teatre Monumental, 20h