El seguici festiu al complet, de lluïment

El pas de la Plaça de Santa Anna, la Riera i davant de l’Ajuntament és massiu i serveix de colofó pel dia més complet de les comparses

  • Redacció
  • Diumenge, 27 Juliol 2014 13:00

27_La passada

La Passada és el nom amb el qual a Mataró coneixem la cercavila més completa del seguici, l’evolució de l’antiga Processó, instaurada la tarda del dia de les patrones. A partir de les sis de la tarda i quan a moltes cases encarà se seu a la taula parada de Festa Major, surten de l’Ajuntament tots els elements del seguici festiu que ho han fet al matí amb l’afegitó de la colla castellera Capgrossos de Mataró i els Cavallets.

La Passada dura unes tres hores durant les quals i fent el tomb habitual pel centre, més gent que en qualsevol altre acte pot gaudir de les figures, que s’esmercen a ballar a cada cantonada i per a tots els veïns que surten al seu pas. El pas de la Plaça de Santa Anna i La Riera és massiu com també és ple a vessar el davant de l’Ajuntament on es fa La Dormida a mesura que les diferents comparses arriben a la Casa Gran. És la tercera i última aparició del seguici en el seu dia gran.

L'ACTE
Dia 27
La Passada
Des de l’Ajuntament, 18h