Multitudinària Crida de les Santes marcada per la crisi i el dol cap a Galícia

L’alcalde de Mataró, Joan Mora, creu que a Mataró encara “queden moltes batalles”

  • Marta Gómez / Anna Aluart
  • Dijous, 25 Juliol 2013 20:41

 

CRIDA

“Després d’un any de lluita i d’esforç, -a la ciutat- li convenen uns dies de rauxa!”. D’aquesta manera, l’Alcalde de Mataró, Joan Mora, explicava als mataronins i mataronines que la ciutat s’ha guanyat la festa. Ho deia pocs minuts després de les vuit del vespre des de dalt del balcó de l’Ajuntament en la Crida de Festa Major. Una Crida que per una banda ha estat molt crítica amb la situació econòmica i que per l’altra ha recordat de forma molt emotiva a les víctimes i ferits de l’accident ferroviari de Santiago de Compostel·la.

crida

A Mataró “encara ens queden moltes batalles”, deia l’alcalde al seu discurs. Una batalla que es referia a la “manca de feina” que  “angoixa a tantes i tantes famílies i que volem que visquin amb les condicions de dignitat que requereix una societat com la nostra”.  En la mateixa línia, assegurava Mora,  cal que “l’ètica col·lectiva s’emmiralli en l’individual i forgem una societat justa i lliure on tothom se senti il·lusionat construint-la i conreant valors que facin de les persones i de la seva prosperitat objectius principals”.

CRIDA

La millor festa del món

Des del balcó, l’alcalde de la capital del Maresme, acompanyat aquesta vegada pel Conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Santi Vila, també s’ha permès assegurar que “tenim la millor festa major del món” i ha aprofitat per confessar irònicament que pot ser un “infern” que la Momerota es faci castellera, fent referència a què la figura institucional ara ja consta com a número 2.000 als socis de la colla castellera dels Capgrossos de Mataró. Bromejant, Mora ha dit també, que espera que no s’hagi fet sòcia dels castellers per fer d’enxaneta perquè, ha explicat: “només em faltaria això per acabar amb el nas socarrimat”. Així, ha donat les regnes a en Robafaves perquè agafi  “el comandament i ens facis dansar, a grans i petits” durant aquests dies de rauxa.

En record a les víctimes

El moment de condol a totes les víctimes i ferits per l’accident de tren de Santiago de Compostel·la també ha arribat. L’alcalde, conjuntament amb el suport de tots els grups municipals, ha llegit una declaració institucional en la que a més de lamentar el terrible accident, ha traslladat un missatge de solidaritat al poble de Galícia assegurant que els mataronins i mataronines estan “al seu costat”.  Ho ha fet també, amb unes frases en gallec, cosa que el públic ha retornat amb forts aplaudiments. A més, al balcó principal de l’Ajuntament hi ha un crespó negre que restarà penjat durant tota la festa major i les banderes que onegen dalt l’edifici s’han baixat a mig pal.