L'epíleg de Santes

Programa les teves Santes! Itinerari festiu del dia 29

  • Mireia Biel
  • Diumenge, 28 Juliol 2013 00:00

Santes dia 29 de Juliol anem a tancar


És el moment de dir adéu a la Festa Major. És el dia en què comença, de nou, el compte enrere per a l’edició de Les Santes 2014. El 29 és la cita per gaudir dels darrers instants de Santes, de la tronada, de les figures i de l’última nit que es troba amb el dia.

 

Els dies de l’erm
La jove companyia de dansa contemporània INsomnes oferirà l’espectacle ‘Els dies de l’erm’. Els poemes de Salvador Espriu i la música de Dídach Rocher serveixen d’inspiració per crear un espectacle que vol demostrar que amb la dansa es poden expressar moltes coses. Les ballarines Bàrbara Martín i Carla Pérez oferiran un taller infantil perquè els nens s’endinsin a la dansa contemporània i aprenguin a ballar d’una forma divertida i propera.
A les 12 del migdia a l’espai familiar del Nou Parc Central

Ball de vesprada
Després que les figures portessin la festa al Pati de la Residència el dia 28 al matí, la tarda del 29 és el moment de convertir l’espai en una pista de ball. L’orquestra Acuario serà l’encarregada d’amenitzar la tarda amb un repertori ple dels èxits de sempre i dels imprescindibles dels balls de saló.
A les 7 de la tarda a la Residència Sant Josep

Enfigura’t i Anem a tancar
El darrer adéu a les figures. A l’Enfigura’t, grans i petits podran convertir-se en portadors de les figures durant prop d’una hora, abans que les comparses mataronines encetin l’última cercavila fins a Can Marfà. És el moment d’acomiadar els nans i la Família Robafaves, les Diablesses, la Momerota, la Momeroteta, el Drac, el Dragalió i l’Àliga.
A les 6 de la tarda des de la Plaça de l’Ajuntament

Miquel Gil i Pep Gimeno ‘Botifarra’
Aquests dos cantautors valencians seran els protagonistes del concert que oferiran a la Plaça de la Muralla. Una proposta acústica diferent on hi pren part la improvisació i en la qual la naturalitat i complicitat amb el públic són les claus de l’èxit.
A les 10 de la nit a la Plaça de la Muralla

Tronada de fi de festa
Després de prop d’una dècada, el soroll eixordador de la mascletada anuncia que Les Santes arriben a la seva fi. Sis minuts d’intensitat màxima a càrrec de Pirotècnia Tomás, els que millor coneixen els gustos dels mataronins.  
A mitjanit a l’espai firal del Parc Central

Espetec Final
La nit del 29 era sinònim de la visita de la Girasol. Enguany, però, sense la presència de la popular orquestra, seran La Banda del Drac i La Banda Puig les que s’aniran tornant l’escenari per repassar les llistes d’èxits d’ara i de sempre. Després de la Tronada Final, la música entona les notes per fer ballar els centenars de persones que aguantaran fins que surti el sol.
Després de la Tronada de fi festa al Parc Central

L’Albada
Des del Parc Central fins a la Plaça Santa Anna, per degustar una bona xocolata. Aquest és el recorregut que seguiran Los Labradores que un any més, després de tants, arrossegaran els supervivents de la festa al ritme del flautista d’Hamelí, Paf el drac màgic o el Bequetero.
Tot seguit, des del Parc Central