“Som santeros i és un honor actuar per Les Santes”

The Free Fall Band actua al Sarau de Festa Major després de passar pel Primavera Sound

  • Mireia Biel
  • Dissabte, 27 Juliol 2013 00:00

The Free Fall Band


Aviat, els The Free Fall Band no necessitaran ni presentació. Originaris de la comarca, el grup ha tret el seu primer disc: Elephants Never Forget. Un treball que els ha col·locat en el punt de mira del nou panorama musical català. Són un grup de pop emergent que s’ha disparat cap a l’èxit i ha conquerit ja escenaris de festivals tan prestigiosos com el Primavera Sound. Què tenen preparat per a la seva actuació a Les Santes? Marc Salicrú, integrant del grup, ens ho explica.

No sou ni un grup típic, ni atípic musicalment. Definiu-vos.

Som amants de la música pop. I amb aquest tipus de música tenim l’oportunitat d’apropar-nos a la gent fent el que més ens agrada.

Suposo que us han comparat amb artistes que ni tan sols coneixeu. A moltes bandes els passa, però potser a vosaltres més, ni que sigui per una qüestió d'edat.

Ens han comparat amb grups que nosaltres admirem. Les diferències són notables i és impossible que la comparació sigui real. Ens han posat al costat de grups com ‘Belle and Sebastian’ o ‘The Zombies’, que en realitat per a nosaltres són referents. És evident que tenim similituds, però es deuen a les característiques del gènere pop. No podem dir que ens assemblem a ells perquè ens queden molt lluny i els idolatrem.

Quin paper juga Miqui Puig en la vostra carrera? És el vostre trampolí?

Ell i en Quico Mat van ser els primers que van confiar en nosaltres. Amb grups joves és complicat que la gent posi les mans al foc. Ells, a més a més, coneixen tot el panorama musical i tenen molts contactes. Per a nosaltres, són els padrins de la formació i els que han donat referents i eines per créixer. A més a més, en Miqui Puig ens ha produït el disc i està al nostre costat en tot moment.

Aquest any s’ha sentit a parlar de vosaltres. Quina és la valoració que feu del recorregut fet fins ara?

Vam treure el disc fa 8 mesos i ara fa un any tot just l’estàvem gravant. El treball ha agradat, ha anat calant per allà on ha passat i tot i el mal moment comercial, a nosaltres ens ha funcionat. El que sí que és cert és que el canvi de juliol a juliol és espectacular. Ningú parlava de nosaltres gairebé i tocàvem en bars, principalment. Ara, en canvi, estem en moltes boques i hem arribat a festivals com el Primavera Sound i el Faradays. El canvi és brutal.

Un disc editat. Treballant ja pel segon?

Encara estem centrats en acabar de presentar ‘Elephants Never Forget’. Tenim concerts programats ja fins a finals d’any. Estem assajant molt, això sí i anem fent millores. Però de cara al 2014 segur que començarem a treballar pel segon disc per aprofitar el bon moment en què ens trobem.

Què és per a vosaltres actuar dins Les Santes?

És casa nostra. Ha costat una mica arribar fins a casa nostra, perquè hem tocat més a fora que aquí. Però sí que és cert que ens feia i ens fa molta il·lusió. És un concert gratuït i després dels Focs i això farà que les nostres famílies, els nostres amics i molta gent de la ciutat pugui gaudir del nostre concert. Senzillament, és un honor.

Heu actuat al Festival Pròxims i al Primavera Sound, entre altres. Les Santes són la cirereta del pastís?

Som santeros i tocar a Mataró i per Santes és una experiència molt bonica. És un veritable honor. Ara, aquest any hem viscut massa emocions i hem actuat a molts llocs on no esperàvem ser.

Mataró us estima prou?

El que fem no s’estanca enlloc i pot arribar a tothom. Per tant, no esperàvem cap reconeixement explícit. Diuen que quan te’n vas fora, a casa et valoren més. Tot i així, no ens sentim pas exclosos. Sí que és cert que al començament tocàvem molt més a Barcelona, però el Col·lectiu de Músics, que malauradament ha anat desapareixent, també va suposar una etapa important pel nostre creixement. Però nosaltres seguim el nostre camí i el suport de la ciutat segur que hi serà.