“Ens agrada crear eufòria i fer gaudir des de dalt de l’escenari”

Oques Grasses encapçala juntament amb Ebri Knight el ja clàssic concert de Marrinxa

  • Mireia Biel
  • Divendres, 26 Juliol 2013 00:00

Oques grasses

Oques Grasses i el seu single Cul. Un combinat que ha agafat embranzida els últims mesos. Josep Montero, el vocalista del grup, explica com preparen el concert de Les Santes: “ens han parlat molt bé d’aquesta Festa Major”. El seu secret? Viure intensament i desinhibir-se del tot damunt l’escenari.

Quin tipus de música toqueu i com s’adapta a una Festa Major?

Som un grup d’amics d’Osona que viuen la vida intensament menjant iogurts i llenties. Fem reggae a la cassola amb alguna gamba. La nostra música s’adapta molt bé a una Festa Major perquè té un ritme molt festiu. Els concerts tenen diverses parts i la gràcia d’una festa com Les Santes és viure la nit com si no tinguéssim concert: bevem i ens ho passem igual de bé que si haguéssim d’estar tota l’estona a baix de l’escenari. Quan hi pugem, anem a passar-nos-ho bé. Aquest és el secret.

Esteu fent molts concerts. Què pot tenir d’especial el de Les Santes?

Hi ha una noia amiga del trompetista que és de Mataró i ens han parlat molt bé de Les Santes. Sabem que hi ha molta gent i això ens anima a pensar que el concert pot funcionar molt bé. També volem que la gent sigui molt guapa i que tothom que tingui amigues les porti.

El concert l’organitza una associació cultural quan cada cop n’hi ha menys. Us agrada donar suport a aquest tipus d’entitats?

Nosaltres ens agrada donar suport a tothom que ho necessiti i si és una associació cultural també. Promocionar la cultura avui en dia és difícil, però tot i així, cal tirar endavant.

Oques Grasses per nom i Cul com a ‘hit’. Rieu de vosaltres mateixos o canteu coses absurdes?

Les cançons que fem tenen una mica de tot. Ens riem de tot i de tothom. Expressem el que passa de bo i de dolent a la vida, igual que fem mentre ho vivim. Sempre intentem que a les cançons hi entrin temes que ens puguin afectar sentimentalment. Per tant, quan ho escrivim ho fem per poder cantar-ho amb el mateix sentiment amb què ho hem viscut. Parlem de veritats: no diem que tot és molt “guai” perquè no és veritat, però sí que encara que sigui una merda és “guai”.  

Per què algú hauria de venir-vos a veure a vosaltres i no anar a les sardanes o al ball de festa major amb una orquestra?

Doncs perquè anem més ben maquillats i el bateria és molt guapo. També perquè els temes que cantem són nostres. Sobretot ens agrada crear eufòria i arribar a aquell moment de desinhibició en què tot és frenètic.