“La Nit de Rumba és un còctel que ja funciona”

Joan López, membre de Mataró Rumba All Stars, explica els ingredients que portaran la Nit de Rumba a l'èxit

  • Mireia Biel
  • Dimecres, 24 Juliol 2013 12:23

La rumba vol convertir-se aquest estiu en l’himne de la ciutat. La Reina del Maresme ha donat el darrer impuls a una iniciativa que va començar ara fa 3 anys i que ha quallat. La Nit de Rumba es trasllada del Sarau al 24 a la nit amb garanties que sigui igualment un èxit. Joan López, membre del grup Mataró Rumba All Stars, ens explica els detalls d’un concert amb un repertori ben variat, però sempre amb el segell de la rumba catalana.

Fem una mica d’història. Qui sou i per què neix Mataró Rumba All Stars?

Mataró Rumba All Stars és un grup de músics de ciutat i és un projecte de ciutat que va sorgir d’un col·lectiu de músics de l’àmbit de la rumba catalana a Mataró. Tocàvem junts i ens trobàvem i vam considerar que seria interessant fer néixer una iniciativa d’aquestes característiques. Creiem, a més a més, que era necessari crear un acte de rumba a la ciutat i per a la ciutat.

 

Especials, Rumba catalana 1

Qui actuarà i quin repertori hi ha preparat a la Nit de Rumba del dia 24 a la nit?

Actuaran molts artistes reconeguts de la ciutat, com Yumitus de la Payoya, Rafalito Salazar, Etete Malla i un llarg etcètera. També hi prendran part membres de la Big Band Jazz Maresme. El repertori que oferirem serà d’allò més variat: continuarem fent versions de rumba catalana, però també inclourem peces molt clàssiques i d’altres de menys conegudes que són molt maresmenques i estiuenques. I, evidentment, aquest any hi interpretarem La Reina del Maresme.

Rumba i Santes. Una combinació perfecta?

És una de les combinacions perfectes. De fet, és un còctel que ja funciona. La rumba és una música de Mataró. És estiu, és platja i el binomi és sinònim d’una bona nit. Els altres anys ha estat un èxit i aquest esperem que també ho sigui.

La Nit de Rumba passa a celebrar-se el 24 en lloc del 27. Se li dóna així més protagonisme?

La nit del 27 és fantàstica perquè molta gent baixa a veure els focs. No sabem com funcionarà La Nit de Rumba traslladada al dia 24, però té molta coherència. L’havanera i la rumba es donen de la mà, així com també ho fa amb el rom cremat. Hi ha cançons rumberes que parlen de l’havanera. Esperem que tothom vingui igualment!

La rumba sembla que agafa embranzida a la nostra ciutat. Com ho valoreu?

Positivament. Estem molt contents de la rebuda que està tenint la iniciativa. Nosaltres desitgem de totes totes que tot plegat no s’acabi aquí. Seria fantàstic continuar promocionant la rumba a la nostra ciutat.

Quina és la situació actual?

A Mataró no hem fet gaire cas del potencial rumbero que tenim i l’hem de valorar perquè és un bé cultural. Ara bé, actualment hi ha un gruix molt gran de joventut que s’ha interessat per la rumba i que ha trobat el gust per aquest concepte de música. Grups com Gertrudis, Bongo Botrako o Txarango en són clars exemples.