Comença la Festa Major: avui La Crida i la Nit Boja!

Itinerari festiu per a dijous 25 a Les Santes

  • Berta Seijo
  • Dijous, 25 Juliol 2013 00:00

RUIXADA1

L'inici oficial de Les Santes. Els primers balls i les primeres dormides de les comparses. La nit més boja i la tarda més guillada de l'any: gegants, música, foc i aigua per a tothom! Campanes, teatre i concerts per a tots els gustos. 

 

La Banda de l'Agrupació Musical del Maresme

La Banda està formada per una trentena de músics. Participa activament en els actes del calendari festiu de la ciutat de tot i l'any, i per Les Santes la veureu com una comparsa més als seguicis institucionals. El concert al pati de l'Hospital és el seu moment de lluïment musical, de contacte directe amb el públic en un entorn tranquil i acollidor. Sota la batuta de Pere Bono interpretaran temes escrits especialment per a la banda. 

A les 6 de la tarda al pati de l'antic Hospital de Sant Jaume i Santa Magdalena


Comença la Festa Major

Cap a La Crida!

Davant l'Ajuntament ja està ple de gent. Tothom està a punt per a l'inici oficial de Les Santes 2013. Només falten les protagonistes de la festa al carrer: les comparses! Amb l'avís d'un coet començaran el camí cap a la Casa Gran, on s'aniran col·locant per escoltar la Crida de l'alcalde. 

A 3/4 de 8 de la tarda des de diversos indrets del centre històric de la ciutat

 

Crida de Festa Major

Les comparses i els ciutadans pendents del balcó de l'Ajuntament. L'alcalde farà la seva proclama i donarà per començada la festa. Una traca marcarà aquest inici i donarà lloc als primers balls i dormides de les comparses. Podeu seguir tot l'acte a través de la pantalla gegant que hi haurà a la plaça de l'Ajuntament. 

A les 8 de la tarda a l'Ajuntament 

 

Vaparir Tour 2013

Per segon any consecutiu Mataró acull la proposta de Ràdio Flaixbac per oferir una nit de la millor música nacional i internacional, vídeos i ball. Enguany ho coorganitza amb Cocoa Mataró. La selecció musical anirà a càrrec d'Andreu Presas, Carles Roca, El Gran German i el Becari, Tony Martínez & Andrew i Carles Pèrez amb els discjòqueis residents de Cocoa Mataró punxant la millor música. 

A 2/4 de 12 de la nit al Passeig del Callao

Nit boja
 

Desvetllament bellugós

La Família Robafaves és la protagonista absoluta d'aquest acte emblemàtic de la festa: a l'hora en punt baixarà ballant per la Riera al compàs del Bequetero, interpretat per la Banda de l'Agrupació Musical del Maresme, entre la gent que l'anirà acompanyant. És el moment de l'entrega absoluta de tothom cap als seus gegants, en un ritual que es viu sempre molt intensament. 

A 2/4 de 12 de la nit des de l'Ajuntament

 

Convidada de la Família Robafaves

Un moment de respir abans que la Toneta, en Maneló, la Geganta i en Robafaves emprenguin el camí de tornada cap a l'Ajuntament. La Família Robafaves convida a vi i galetes i a ballar amb el grup El Pont d'Arcalís, que presentarà el seu darrer disc, "Ball a l'hostal". 

A mitjanit a la plaça de Santa Anna

 

Escapada a negra nit

Ara qui es desvetlla són la Momerota, el Drac i les Diablesses. Sortiran amb pressa i ganes de gresca, i encendran la façana e l'Ajuntament. Així comença el correfoc més imponent de l'any, on hi participaran el Ratpenat de Malgrat de Mar, els Diables de Caldes de Montbui, els Diables Atabalats de Cerdanyola, els Diables de la Roca del Vallès, els Diables de Guspires de Sants i la Cabra de Reus. 

A 2/4 de 2 de la matinada des de l'Ajuntament

 

Pujada tabalada

Percussió dels Tabalers del Drac, els de la Momerota i els do Maresme; un interludi entre el foc i l'aigua. 

Tot seguit des de l'Ajuntament fins al Parc Central

 

Ruixada

La nova ubicació permetrà un muntatge més espectacular. Per ballar sense parar hi haurà la zona d'aigua i també una de seca. Els temes que la gent demani per Twitter (#ruixada13) sonarà a la que per a tots és la millor nit!

Tot seguit a l'espai Firal del Parc Central