Gegantada, havaneres i rumba

Itinerari festiu d’avui dimecres 24 a Les Santes

  • Berta Seijo
  • Dimecres, 24 Juliol 2013 11:42

Havaneres i Rom Cremat

Avui dimecres la Festa Major ve de la mà de diverses activitats infantils, com els tallers de dibuix i pintura i l'espectacle "Do not disturb", de la tradicional Gegantada, i d'una nit plena de música amb havaneres i rumba.  

 

Tallers de dibuix i pintura                                                                                     

Alumnes de l’Aula de Teatre seran els encarregats de decorar l’Espai Familiar de Les Santes amb els dibuixos dels nens i les nenes. Animaran els petits a dibuixar i pintar els protagonistes de la Festa Major: gegants, focs artificials, castells, … El que la imaginació els dicti! També hi haurà Racó de Contes a partir de les 7 de la tarda.

De 2/4 de 6 de la tarda a 2/4 de 9 del vespre a l'espai familiar del Nou Parc Central

 

Gegantada

Tres punts de trobada, tres recorreguts per la ciutat de gegants, gegantes, gegantons i gegantones de tot Mataró. Cada camí amb una sonoritat escollida: predomini del flabiol, les gralles o els tabals. La Família Robafaves i els Nans s’hi afegiran des de l’Ajuntament, i es trobaran tots a la plaça de Santa Anna per fer les ballades conjuntes.

De 2/4 de 7 de la tarda des de diversos indrets

 

"Do not disturb" (Espectacle infantil)

Quatre personatges treballen en una fàbrica, a principi del segle passat. Reben l’encàrrec de construir una màquina, i no saben ni per on començar. Amb aquest punt de partida es crearan situacions divertides, emocionants i perilloses, i veurem com el que és molt molest per a uns, és ben normal per a uns altres. A càrrec de Vaivén Circo, una jove companyia de Granada que no deixa de sorprendre allà on va.

A les 7 de la tarda i 9 del vespre a l’Espai Familiar del Nou Parc Central

 

Havaneres i ron cremat

Un inici de nit ben plàcid, amb la candidesa de les havaneres, la brisa del mar i el regust del ron cremat. Els grups d’havaneres Mestre d’Aixa i Mar Endins aniran intercalant les actuacions. Al final cantaran tots junts els dos clàssics del gènere, “La bella Lola” i “El meu avi”.

A les 10 de la nit al Passeig del Callao

 

Nit de rumba 

El grup Mataró Rumba All Stars animarà la nit amb dues hores de rumba catalans sense parar. La banda està formada per músics de la ciutat i és l’autora de “Reina del Maresme”, un tema que vol ser la cançó que tothom canti, la que ens identifiqui com a ciutat, la que enamori... Per acompanyar la nit rumbera hi haurà un espai on es podrà menjar sardines des del principi de la nit.

A la 1 de la matinada al Passeig del Callao