10.000 persones omplen l’espai Firal del Parc Central en una tarda memorable

La Fundació Maresme aconsegueix crear una marea taronja amb en Santi com a protagonista

  • Marta Gómez
  • Dilluns, 22 Juliol 2013 09:48

Dissantes

Abans de l’hora d’inici de les activitats ja hi havia corrues de gent vestida de taronja que s’acostaven al Parc Central. Tot apuntava a què les expectatives de participació quedarien curtes. I així va ser. Segons l’“speaker” que amenitzava la festa des de dalt de l’escenari, abans de començar el flashmob, ja hi havia “10.000 persones”. En Santi i els centenars de samarretes taronges que es veien al Parc, prometien un Dissantes memorable.

Dissantes

 

Les activitats van començar puntualment a les sis de la tarda amb l’espectacle de Mabsutins, la companyia de teatre que va fer somriure els més petits. Els nens i nenes però, també podien acostar-se als tallers que s’havien organitzat al perímetre de l’espai Firal. Poder fer un recorregut en cadira de rodes, dir el seu nom en llenguatge de signes, jugar amb inflables i la reproducció d’en Santi en peluix o pintar periscopis i fer puzzles. Molts eren els tallers que s’ofertaven i moltes, moltes, les persones que hi participaven.

Dissantes

 

Música solidària

S’acostaven les vuit del vespre quan es van començar a sentir ritmes diversos que s’acostaven. Eren les diferents batucades convidades que venien també per sumar-se a la iniciativa solidària. Luta sem Pausa, Bombòlum, Boetukada i La Tribukada eren els protagonistes. En pocs minuts van aconseguir agrupar a tota la multitud davant del gran escenari, lloc on les batucades es van dividir i es van situar en diferents tarimes. Allà va començar el què semblava una “guerra de batucades”. Encarades entre elles, van tocar diferents ritmes que van fer ballar i moure al públic.

 

 

El gran moment

Tot era temps per arribar al moment del flshmob amb la cançó “Jo sóc com tu”. Una cançó interpretada per D’Callaos. Amb en Santi dalt de l’escenari representant la il·lusió, l’esperança, l’esforç i l’energia de les persones que treballen dia a dia, començava la gran festa. Primer un assaig del ball i la cançó, després la prova de foc. Els milers de persones que es trobaven allà van ballar perfectament la cançó tant, que costava de captar amb les càmeres de fotos i es feia impossible explicar el sentiment i la pell de gallina d’aquells tres minuts del tema musical. Amb el sorteig de diferents regals es va posar punt i final a les activitats de la tarda. Només restaven els concerts de Momen, DCallaos i Bongo Botrako de la nit, que també van aconseguir èxit de participació.