"Arriscarem el mínim necessari per fer unes grans Santes"

Mia Castellví, cap de colla dels Capgrossos de Mataró que celebren la seva Diada Castellera diumenge 21 a les 12h

  • Berta Seijo
  • Divendres, 19 Juliol 2013 11:52

Diada Castellera

Els Capgrossos buscaran la Tripleta Màgica aquest diumenge en una Diada històrica amb el millor cartell de colles de la història, els blaus, Minyons i Vilafranca.

Quin serà el vostre objectiu a Les Santes 2013? Quins castells fareu? Us arriscareu o apostareu pels consolidats?

Intentarem fer la tripleta màgica. 3/9f, 4/9f i 5/8 són castells que ja hem fet aquest any i els ajuntarem, però no serà fàcil. Hem de fer canvis importants, són castells de gran dificultat i algunes llenyes del mes de juny ens estan passant factura. Tot i això, arriscarem el mínim necessari per fer una gran Festa Major.

Mia Castellví, cap de colla

Com a colla dels Capgrossos, de quina manera viviu Les Santes? Hi ha més nervis que en qualsevol altra ocasió?

Vivim la festa molt intensament i amb responsabilitat; sabem que som l'epicentre de Les Santes diumenge 21, i això fa que vulguem que les coses surtin bé. Malgrat tot, de vegades les coses no surten sempre com voldríem degut a que anem al límit per donar el màxim que tenim. Hi ha nervis i ganes de fer-ho bé, perquè és el dia més important de l’any pels capgrossos. Ens agrada ser a casa davant tota la nostra gent i intentar fer la millor actuació possible.

Hi ha debutants aquest any a la colla? Més que a altres temporades?

Sí, hi ha molta renovació a la colla, al tronc, canalla, folre i pinya. Això és bo, però alhora ens trobem amb la dificultat que molts veterans han deixat la colla. És difícil compaginar el relleu generacional i mantenir un bon nivell. Podríem aspirar a molt més si sumessin gent nova i, al mateix temps, els veterans no deixessin de venir a fer castells.

Són les teves segones Santes com a cap de colla. Quina va ser la sensació de l'any passat? I la prèvia d'aquest? Has de dedicar-hi més temps i esforç quan s'acosta aquesta data o el ritme és el mateix durant tot l'any?

Com a cap de colla ho visc amb il·lusió i pressió. Vols que tot surti bé i has de ser ambiciós. Intentes motivar els castellers per treure'n el millor i engrescar la colla a assolir els objectius. És una responsabilitat molt gran i sempre sorgeixen problemes i situacions d'última hora que et fan buscar solucions ràpides. Has de dedicar-li molt de temps durant tot l'any i al juliol preparar molt bé Les Santes per aconseguir el màxim possible.

Què penses sobre les altres colles que participen a Les Santes 2013? (els Minyons de Terrassa i els Castellers de Vilafranca). Heu coincidit altres vegades?

Amb les dues colles convidades tenim una gran relació. Els castellers de Vilafranca són habituals a Les Santes i acostumen a fer els primers castells de Gamma Extra de l'any. Els Minyons sembla que també estaran en disposició de fer algun mega-castell. Nosaltres aquest any no tenim la torre de 9 amb folre i manilles a punt i, per tant, no intentarem fer el castell de Gamma Extra. Tot i així podria ser la millor actuació de Les Santes de la història.