"Per a una bona fotografia cal més que una càmera"

Sergio Ruiz, membre de l'AFPM que organitza la 2a Setmana Fotogràfica Les Santes

  • Marta Gómez
  • Divendres, 19 Juliol 2013 11:45

El membre de l’Associació de Fotògrafs Professionals de Mataró (AFPM), Sergio Ruiz, creu consolidada la setmana fotogràfica a la ciutat que s'inaugura avui divendres 19 al carrer de Sant Pere Més Alt a partir de les 20h.

Exposició Retrat de Santes

Quins són els actes més destacats d’aquesta setmana fotogràfica?

La temàtica d’aquest any és l’autoretrat i totes les activitats que hem organitzat giren entorn d’aquest concepte. Els membres de l’AFPM fem una exposició amb els nostres autoretrats igual com tothom qui vulgui podrà participar en una altra mostra amb els seus autoretrats. A més hi haurà una taula rodona molt interessant amb diapositives d’autors destacats amb aquesta tècnica, com Enric Quintana. A més organitzem racons de records fotogràfics amb una càmera rudimentària i tallers de fotografia 360, fotografia lligada a l’alimentació o fotografia light painting.

Qui pot fer fotografies?

Tothom. Simplement perquè és molt fàcil i més avui en dia! Tothom porta una càmera a la butxaca. Té un vessant més professional, té el vessant de hobby però té un vessant purament popular. Però això ja ve de sempre. Qui més qui menys sempre ha tingut una càmera. Abans era per a les vacances i avui en dia a tota hora.

És important aprendre a fer fotos?

Des del nostre punt de vista és important que la gent sàpiga que per a fer una bona fotografia cal alguna cosa més que una càmera, de fet, cal bastant més que una càmera. La càmera sola no fa la foto, és el fotògraf qui l’executa. Es tracta de saber com fer-ho. Amb aquesta setmana volem que la gent prengui consciència de la situació. Per exemple, si no tens una situació bona, com fas la foto? Això és el que sabem els professionals.

Sergio Ruiz

La segona setmana fotogràfica és el resultat de l’èxit de la primera?

La setmana fotogràfica agafa el relleu de Sant Pere més Alt, que feien els del Dimarts Llimoner a la plaça Pere Màrtir. És un emplaçament que ja té tradició. Hem fet el relleu i hem canviat la pintura per la fotografia. En realitat la segona setmana fotogràfica és el resultat de dues coses: l’èxit de la primera però també de l’oferta de Sant Pere més Alt. Ens han donat un cop de mà i hem decidit afegir-nos a la proposta.

En quin moment es troba l’AFPM?

Ara mateix l’AFPM hem acabat el procés de constitució de l’associació, tenim estatuts, estem registrats, etc. En el que fa referència als membres tenim previst que s’adhereixin nous fotògrafs de Mataró, tots aquells que des de la seva professionalitat vulguin formar part de nosaltres. Estem en col·laboració amb l’any Espriu i tenim una exposició col·lectiva al novembre.