"Ens fa il·lusió perquè Mataró ens ha vist créixer"

Èric Vergés, la veu dels Catarres destaca la tradició de la Festa Major de la ciutat

  • Marta Gómez
  • Divendres, 19 Juliol 2013 11:34

Els Catarres presenten 'Postals' en la tarda musical organitzada pels Capgrossos de Mataró diumenge a les 19h a la plaça de Santa Anna.

Catarres

Què suposa per vosaltres venir a Mataró i fer-ho per Les Santes?

Ens fa molta il·lusió tornar a tocar a Mataró. Vam venir el primer any i hem anat venint, per la festa major però també a diferents sales. De fet, ens heu vist créixer. El primer any érem el trio i acabàvem de començar i ara… venim amb el nou disc sota el braç i amb la banda. Ara fem molta més festa i venim amb moltes ganes de passar-ho bé. És una festa d’aquelles especials. Destaquen molt més per la tradició.

Suposo que presentareu el vostre nou disc… me’l podries definir?

És un disc que intencionadament és molt positiu. Volíem que fos molt positiu i que portés al bon rotllo. La feina de les lletres és encarada en aquest sentit. Vam fer un procés de selecció i vam descartar les cançons més tristes. Vam treballar amb la idea de què fos un disc molt fresc i molt d’estiu. Molt positiu. Això ens va portar a trobar el nom del disc: Postals. El nom ve de les lletres de les cançons que són experiències, records, viatges,…

Creieu que us ajuda tenir una de les vostres cançons com a cançó de l’estiu de TV3?

Sempre és una ajuda perquè vulguis que no surts per la televisió i et sent molta més gent. Ja estem contents amb la reacció de la gent del disc però això suma. Estem molt contents tot i que esperem que la gent no es cansi de nosaltres.

Sentirem per Santes la Jennifer, una de les cançons més demanades pel públic?

Seguirem tocant-la, i tant. Nosaltres no estem cansats ni de la cançó ni de la gent que ens la demana. Per a nosaltres és una cançó més. És un moment important i especial del concert.

En un moment en què la música en directe sembla estar desvalorada i ha fet baixar molt els catxés dels grups, com veus que Les Santes segueixi mantenint l’aposta musical que té?

La música en directe ha sortit perjudicada de tota la situació actual, però tothom pateix en aquest país i en aquest moment. Alhora que sembla que una cosa s’enfonsi, en neixen moltes altres. Hi ha molts concerts i festivals en aquest moment. És d’agrair que hi hagi coses com aquestes. Hi ha moltes festes, festes populars o festes de ciutat, com Les Santes, que aposten per aquestes coses. A mi com a públic també m’agrada que hi hagi grups de música en directe tocant, és el més divertit al cap i a la fi. I que continuï així!