Jornada solidària per Santes de la Fundació El Maresme

D’Callaos i Bongo Botrako tocaran al Parc Central en les anomenades Dissantes

  • Cugat Comas
  • Divendres, 14 Juny 2013 12:49

Dissantes

Dissantes el 20 de juliol, anotin-ho a les agendes. El dissabte abans de l’inici formal de la Festa Major es convertirà aquest 2013 en una jornada solidària al Parc Central, a iniciativa i benefici de la Fundació El Maresme. L’entitat que treballa amb gent amb discapacitat psíquica –el 0,7 per cent de la població ho és– fa un pas endavant per visualitzar la seva tasca i la seva realitat. Per això tira endavant aquesta jornada d’activitats al Parc, amb concerts finals de Momen, D’Callaos i Bongo Botrako i engega el Projecte Santi, al voltant de la figura d’un simpàtic ninot discapacitat que va camí de convertir-se en un emblema de ciutat.

La Fundació El Maresme i la Direcció de Cultura de l’Ajuntament sumen esforços per programar les Dissantes que serviran per visualitzar el Projecte Santi. “Volíem fer quelcom per Santes, no acompanyar els discapacitats als actes, sinó que fossin els discapacitats els que organitzessin els actes i els que tinguin actes per a ells”, explica Albert Vidal, gerent de l’entitat. En aquest sentit organitzaran tots una jornada d’activitats amb jocs infantils i familiars en els que tothom podrà “treballar la discapacitat”, animació infantil, una rifa solidària i la ballada del ‘Flashmob de les Dissantes’ un cop acabi l’acte ‘De toc a toc’ al mateix Parc Central. La música en directe de Momen, D’Callaos, Bongo Botrako i els DJs convertiran les Dissantes en una festa solidària durant quasi tota la nit, en la que la gent podrà recolzar l’entitat consumint a les barres i comprant marxandatge o xapes solidàries.

La Flashmob de les Dissantes ja es pot aprendre gràcies a un vídeo tutorial que ja està penjat a internet. Es tracta de la primera cançó ‘Jo sóc com tu’ del grup D’Callaos en català i ara es començarà a promoure la coreografia que han elaborat personal propi la Fundació entre entitats mataronines perquè el 20 de juliol ho puguin saber ballar centenars de persones.

En Santi de la Fundació El Maresme

Projecte Santi

Les Dissantes també serviran per visualitzar el Projecte Santi, un rellançament de la promoció i l’activitat de la Fundació que agafa el ninot com a emblema per guanyar visualització de la tasca de la Fundació El Maresme, amb 47 anys d’història. “En Santi és un discapacitat del tot capacitat, capaç d’estimar, de sentir, de treballar, ens ajuda a visualitzar la tasca de la gent amb la que treballem”, explica Vidal.