Novetats i possibles canvis en el model de festa al tercer Racó de Santes

Aquest diumenge a les sis de la tarda, tercera edició de l’espai de tertúlia al Públic

Aquest diumenge, dia 20, torna el Racó de Santes. L’espai de tertúlia sobre la Festa Major que promouen El Públic i el Tot Mataró i Maresme es centrarà en la seva tercera edició en les novetats i possibles canvis en el model de festa major. Es tracta d’un tema ampli que pot donar molt de sí en el decurs del qual s’intentarà conèixer algunes de les novetats que es preparen per Les Santes 2012 i, alhora, identificar carències del programa oficial.

El programa d’actes de Les Santes com a Festa Major s’inclou en un model festiu força tancat que, sobretot entre les dates històriques del 25 al 29 de juliol, repeteix any a any una mateixa seqüència d’actes. Aquest fet és bo o pot ser modulat? Aquest serà el punt de partida del Racó de Santes.Tercera edicióEl Racó de Santes és un espai de debat i tertúlia, una prolongació de la sobretaula un diumenge al mes que arriba diumenge a la seva tercera edició després de tractar sobre el sistema d’elecció del cartell de la Festa Major en la primera edició i del Desvetllament Bellugós en el segon Racó. En aquesta tercera edició el debat és una mica més ampli i vol abraçar des de crítiques a l’actual programa a conèixer les novetats d’aquest any fins a pensar possibles novetats per a properes edicions de la Festa Major.

El programa d’actes segueix un esquema molt tancat:          això és bo?

Incògnites per resoldre

Aquest 2012 la Comissió de Festa Major ha recuperat una subcomissió específica d’actes nous després d’anys sense existir. El model participatiu facilita novetats en el programa? Els possibles actes nous s’han de plantejar d’acord amb un model que no està escrit enlloc?  Hi ha camp per córrer en el denominat “pòrtic de Santes” entre el 19 de juliol i el 24?Té prou pes la música en directe? Fan falta més activitats d’entitats durant la Festa Major? Totes aquests són incògnites que es buscaran resoldre al Racó.