La llar d'infants Sant Nicolau de LLavaneres ja és una escola pública

L'Ajuntament de Llavaneres ha signat un conveni amb el Departament d'Educació per a la creació de la llar d'infants Sant Nicolau, que ja existia com a escola bressol privada

L'Ajuntament de Llavaneres ha signat un conveni amb el Departament d'Educació per a la creació de la llar d'infants Sant Nicolau, que ja existia com a escola bressol privada. Amb la signatura d'aquest document ja s'han finalitzat tots els tràmits per regular-ne la situació administrativa i perquè la Generalitat la reconegui com a centre públic. L'alcalde llavanerenc, Bernat Graupera (CiU), s'ha mostrat molt satisfet per haver arribat al final d'aquest llarg procés que ja va iniciar-se durant l'anterior mandat i que va tenir el seu moment culminant el mes de juliol passat, quan l'Ajuntament va formalitzar-ne la compravenda. El centre té 102 places reconegudes.

La llar d'infants Sant Nicolau ja és pública a tots els efectes. L'any 2006, el govern municipal del moment (PP, PSC) va iniciar el procés per adquirir aquesta escola bressol a través d'un conveni urbanístic que preveia una permuta de terrenys amb els propietaris del centre. El conveni, però, ha acabat en mans de la justícia i s'acusa de prevaricació els responsables polítics d'aleshores. Amb el canvi de govern l'any 2007, CiU, Gent de Llavaneres i ERC van voler continuar endavant amb la compra de l'escola bressol per fer-la pública, però donada la il·legalitat del conveni que hi havia signat amb l'Ajuntament es van iniciar unes noves negociacions. La compravenda es va acabar formalitzant el mes de juliol passat. Ara, el reconeixement de la titularitat pública per part de la Generalitat suposa una important injecció econòmica per al municipi. El centre té 102 places i el Departament d'Educació dóna 5.100 euros per plaça en el moment de la seva creació, a més d'unes ajudes anuals pel manteniment i gestió del centre segons el seu número de places.