Les obres del Centre d'Acollida Turística de Teià comencen aquest setembre

Les obres del primer Centre d'Acollida Turística (CAT) que s'obrirà a Teià com a prova pilot per a tota Catalunya començaran en els pròxims dies

L'Ajuntament de Teià ha adjudicat aquest mes de setembre els treballs, amb l'objectiu que el pròxim mes de febrer de l'any 2009 es pugui obrir al públic. Paral·lelament, s'està acabant també la posada en valor del jaciment romà de Vallmora, on s'ubicarà aquest primer CAT dedicat a la cultura vinícola. Tot i que les previsions més optimistes preveien fer visitable aquestes restes romanes a finals del 2007, l'alcalde de Teià, Andreu Bosch, assegura que el projecte acabarà situant Teià com un referent cultural i del turisme de qualitat.

El cost total del CAT està al voltant del milió d'euros, que assumeix Turisme de Catalunya, a excepció d'una petita partida de 90.000 euros d'urbanització de l'entorn que aportaran els Ajuntaments de Teià, Alella i el Masnou. Tots tres municipis integren aquest projecta sota l'aixopluc de la Denominació d'Origen (DO) Alella. La previsió que en fa l'Ajuntament de Teià és que l'obra estigui enllestida el mes de febrer de l'any 2009, complementàriament al projecte de la Cella Vinària de museïtzació del celler romà de Vallmora, a Teià. Segons l'alcalde, Andreu Bosch, només falten les rèpliques de les dues premses de vi i el condicionament de l'espai per a la visita per donar per conclosa la posada en valor del celler romà. Aquest projecte, que es va engegar l'any 2003, servirà com a exemplificació d'allò que s'expliqui al Centre d'Acollida Turística sobre l'origen, el desenvolupament i l'expansió vitivinícola i el comerç del vi en l'època romana. Bosch assegura que la suma d'aquests dos projectes acabarà conformant un gran projecte 'de referència' a nivell cultural i que generarà expectatives pel que fa al turisme de qualitat.