Cara a Cara: Mataró Bus

Dos mataronins comenten la notícia de que l'empresa CTSA seguirà oferint el servei Mataró Bus  

MENYS CRÍTIQUES FÀCILS

‘El problema és l’externalització, no l’empresa’

Tot i que el còmode és queixar-se, no estic per la labor de criticar la renovació del conveni amb l’empresa adjudicatària del servei de Mataró Bus. No crec que els problemes que hi pugui haver hagut es deguin a cap contracte o malícia de l’empresa, és més, segurament el problema d’arrel siguin les condicions de la pròpia convocatòria de l’Ajuntament i de les condicions econòmiques de la mateixa.Els conductors de Mataró Bus, la cara de l’empresa de cara als usuaris que la fem servir, han passat per moments difícils en el terreny laboral i no vull ni imaginar-me que per la no renovació del contracte amb l’Ajuntament, aquests quedessin al carrer, sense cobertura, assegurança ni ajut per part de l’administració com va passar amb la grua municipal.Sovint ens queixem dels serveis sense entrar a valorar en profunditat si nosaltres amb els nostres impostos estem sufragant suficientment els serveis que després demandem. Si juguem, tots nosaltres amb els nostres vots, al joc de la privatització mitjançant l’externalització, el coherent seria evitar la queixa fàcil i anar al fons del problema, el mateix sistema de serveis públics.

Carles Alegre, estudiant d'Humanitats

NO PODEM DEIXAR EL COTXE

‘Hi ha hagut una vaga, mal servei i se’ls renova?’

No entenc com han renovat la concessió del Mataró Bus amb la mateixa empresa quan tothom que l’utilitza sap que els darrers temps el servei ha estat nefast. Tot i que els mitjans no ho diguessin hi va haver una vaga, el servei no era bo, els conductors feien la seva guerra sindical i els que en sortíem perjudicats érem els usuaris. Quina és la utilitat de renovar la concessió a la mateixa empresa? És la millor decisió o la més còmode? Quelcom polític o quelcom ben pensat i justificat?

El servei de bus, en una ciutat del desnivell de Mataró, i en temps de més cotxes que persones ha d’estar més ben dissenyat, ha de ser més coherent i ha d’oferir un sistema d’oferta òptim. Com volen que deixem de banda el cotxe privat si els transports públics no ens asseguren servei i a la mínima, tot i els problemes, es renoven els contractes a les mateixes empreses?

David González, estudiant de Ciències Polítiques