El llenguatge de William Shakespeare

VIII Mostra de Teatre Juvenil al Monumental, del 8 al 15 de maig

La Mostra de Teatre Juvenil, que ensenya el treball fet pels alumnes de tots els instituts públics de la ciutat en els crèdits de teatre, es centra aquest any en l’obra de Shakespeare. Organitzada per l’Ajuntament de Mataró, coordinada per Enric Domingo i amb Oriol Broggi com a director convidat, ha volgut incidir en la vigència dels clàssics i en la seva capacitat de crear interès i satisfacció en els joves d’avui. Presència de tots els instituts públics de la ciutat  Sota la direcció de les professores de cadascun dels instituts, els IES Pla d’en Boet i Alexandre Satorras presentaran ‘Romeo i Julieta’; els IES Puig i Cadafalch i Miquel Biada interpretaran ‘Il·líria’, un muntatge teatral a partir de quatre comèdies de l’autor anglès; i ‘Somni d’una nit d’estiu’ serà escenificat pels IES Damià Campeny i Thos i Codina. També podrà veure’s el treball realitzat pel taller extraescolar dels IES Puig i Cadafalch, Alexandre Satorras i Thos i Codina, que amb el títol d’Àlbum familiar’, parteix de la primera escena de ‘La Màquina Hamlet’, de Heiner Müller. Com a escola convidada a la Mostra, l’IES Thos i Codina oferirà complementàriament ‘Las visiones de la muerte’, de Calderón de la Barca.

El projecte, que un any més implica l’esforç de tants nois i noies i de les professores Elvira Carrió, Dolors Daufí, Àngels Jubany, Montse Llivina, Imma Llorens, Montse Muñoz i Àngels Sànchez en una empresa comuna i participativa, és ja de per si un repte interessant que mereix l’atenció dels espectadors. Tant i més si, com diu l’Oriol Broggi en el programa, “no és senzill fer bon teatre als instituts; cal molta feina i molta perspicàcia”.

El Programa Divendres 9 de maig18.30 h. IES Josep Puig i Cadafalch: “El dol per la felicitat” d’Aleix Puiggalí.19.30 h. IES Josep Puig i Cadafalch: “Societat vigilada” d’Adelaida Frías Dimecres 10 de maig18.30 h. IES Thos i Codina: “La decisió de Vila-neta” d’Ignasi Garcia.19.30 h. IES Thos i Codina: “Vides oposades” de Gerard Vázquez Dijous 11 de maig18.30 h. IES Miquel Biada: “Lisístrata” d’Aristòfanes.Divendres 12 de maig18.30 h. IES Alexandre Satorras:  “La volta al món en 80 dies” de Jules Verne.