Tot cara a cara sobre el Consell del Pla Integral de Cerdanyola

El plenari del Consell Territorial del Pla Integral de Cerdanyola

Descarregat el Cara a cara en pdf 

La constitució del Plenari del Consell Territorial del Pla Integral de Cerdanyola el passat dia 12 ha portat a la queixa d’un representant del barri que afirma que el tràmit no s’ha realitzat segons marca el reglament. La regidora de Benestar, encarregada del procés, diu en canvi que tot es va desenvolupar segons el que s’havia previst.  

‘No hi va haver cap vot en contra ni cap abstenció’

“Dilluns 12 va haver-hi la constitució del Plenari del Consell Territorial del Pla Integral de Cerdanyola que es va aprovar sense problemes”. Així ho afirma la regidora de Benestar Carme Esteban, encarregada del procés, que afegeix que l’única intervenció del veí que ara s’ha decidit a impugnar la constitució s’encaminava a preguntar quantes persones podien participar en el plenari a títol individual. “Fins aquell moment de les 15 persones que podien participar n’hi haurien 9”, explica la regidora que assenyala que Hernández “va proposar dues més que ell creia que estarien interessades”. “Ara es tractava de reactivar el Pla. El primer que vaig fer va ser trucar la gent que ja havia participat  abans d’aquesta aturada –es refereix a l’aturada produïda per les eleccions municipals–”. Esteban reconeix que els veïns havien quedat decebuts amb la manca de participació a l’anterior mandat i ara es proposava “solucionar-ho”. Esteban assegura que el dia 12 “es va votar la constitució i no va haver cap vot en contra ni cap abstenció”. Aquest cop la regidora explica que les persones que participen en el plenari van ser escollides de forma aleatòria i afegeix que li sap greu la impugnació que planteja Julian Hernández perquè “s’ha aconseguit reactivar. És més, jo no dono per tancada la participació del barri i seguim intentant que participi més gent”.Carme EstebanRegidora Benestar

La constitució té  un error de base

Julian Hernández, membre del Plenari del Consell Territorial del Pla Integral de Cerdanyola, en representació de l’Associació de Veïns de Cerdanyola, ha dirigit una carta a l’alcalde per formular la impugnació de l’acte de constitució del plenari. Hernández afirma que la constitució no s’ajusta al Reglament dels Consells Territorials dels Plans Integrals de l’Ajuntament de Mataró per:1.“A l’article 3.1. del Reglament s’estableix que els consells estaran constituïts entre d’altres per: ‘f) Quinze ciutadans/es, més grans de 16, escollits aleatòriament entre els residents al territori, per trams d’edat i sexe’. En aquest sentit Hernández denuncia que la “Presidència del Pla Integral de Cerdanyola ha designat personalment a ciutadans ignorant el criteri establert en el citat Reglament”2. “Entre les funcions de la Presidència previstes a l’article 6 del Reglament no figura aquesta potestat, ja que a l’apartat d) de dit article es contempla la possibilitat d’autoritzar l’assistència al Plenari de ‘...persones de reconeguda vàlua o coneixements específics, quan el tractament d’un tema concret ho faci aconsellable’. Aquesta facultat no pot ser utilitzada per substituir allò disposat a citat article 3.1. f) del Reglament. “Per això exposat considero que el Plenari del Consell Territorial ha estat constituït amb un error greu en el seu origen, i  per tant els acords que s’adoptin estan mancats de legalitat, de manera que em reservo el dret d’impugnar tots i cada un d’ells”.

Julian HernándezRepresentant de  l’AV Cerdanyola