Cirera s'engalana per donar el tret de sortida a la seva festa

Del 31 d'agost al 8 de setembre, el barri celebra una de les festes més populars que tenen lloc al municipi

  • Redacció // Fotos: Daniel Ferrer
  • Divendres, 30 Agost 2019 08:53

Cultura 2019, festes de cirera

Els veïns de Cirera ja ho tenen tot a punt per donar el tret de sortida a una de les setmanes més esperades del calendari local. I és que, entre el 31 d'agost i el 8 de setembre, aquest barri mataroní celebra la seva festa popular, nou jornades en les quals predomina la música, el menjar i, sobretot, l'entreteniment.

Per començar, aquest dissabte, 31 d'agost, la festa arrencarà amb el tradicional concurs de truites i el concurs de dibuix infantil. A continuació, serà el torn de la caravana de vehicles, esdeveniment que el veïnat aprofita per treure el seu vehicle al carrer i per posar-lo guapo i en marxa per desfilar.

A la tarda arribaran els gegants, amb la plantada i la cercavila de figures, i al vespre s'iniciaran les actuacions i els tallers de dansa. Per tancar la primera jornada, el programa inclou la nit de ball, a càrrec de l'orquestra Blue Star, i el correfoc pels carrers del barri, des de l'avinguda Corregiment.

Els actes més destacats de diumenge 1 de setembre seran la paella popular solidària, la tarda de jocs, la batalla de galls a càrrec dels rapers Freestars i el gran espectacle de varietats.

Cultura 2019, festes de cirera

Una setmana molt moguda

Durant la resta de la setmana, tot i que gran part del veïnat haurà de reprendre la seva rutina laboral, la festa al barri de Cirera no s'aturarà. En aquest sentit, hi haurà teatre, poesia, cinema i concerts a la fresca; un "escape room" infantil i la celebració de la 29a edició del Cirera Rock. Aquest any, el concurs de música per a grups novells compta amb la participació de sis bandes: Umbral, Nuclear Winter, Sweet Silence, Delito Sonoro, Proyecto Hata i Failovers.

De cara al cap de setmana del 7 i el 8 de setembre, el bon temps serà clau per poder posar en marxa activitats com l'exhibició de trial en bicicleta, la gimcana infantil, el torneig de petanca, la marxa a peu a la Font del Mal Pas, la xeringada o el castell de focs d'artifici.

Per a més informació, podeu consultar el programa a www.festacirera.com