Mataró tindrà nou hereu i nova pubilla aquest dissabte

La festa del pubillatge creix en el seu segon any i l'organització el vol incloure a Les Santes

Cultura 2018, pubillatge

Mataró espera la proclamació dels nous hereu i pubilla aquest dissabte a la tarda. L'acte el presentarà l'actriu mataronina Jèssica Pérez Casas i seran l'hereu i la pubilla de l'edició anterior qui diran els noms dels guanyadors d'enguany, el segon des de la recuperació d'aquest acte.

L'acte començarà amb una cercavila a les 18.30 h, que anirà des de la plaça Havana fins a la plaça Santa Anna. Allà hi haurà muntat un escenari on es durà a terme un parlament i es proclamaran l'hereu i la pubilla. Tot just després, hi haurà un ball de sardanes amb l'acompanyament de la cobla de Palafolls.

El cap de setmana passat els candidats van haver de fer els exàmens oral i escrit amb els quals els jutges del certamen han escollit els guanyadors que seran nomenats nous hereu i pubilla de Mataró.

El mandat dels nous càrrecs serà d'exactement un any, fins la renovació del juliol del 2019

Volen entrar a Les Santes

L'organització del pubillatge vol que el nomenament dels nous representants mataronins formi part de les activitats culturals de Les Santes i així ho ha demanat a l'Ajuntament. “A causa de la proximitat de les dates, es pot considerar una prèvia a les festes”, explica David Morgades.

L'any passat la novetat de l'hereu i la pubilla no va tenir tant ressò com ho té aquest any, en una segona edició en la qual s'hi han sumat més entitats. Enguany hi col·laboren l'Associació de Veïns de l'Havana i del Centre, Cultura Mataró, l'Associació Cultural Mestres del Gai Saber i la Unió de Botiguers de Mataró entre altres. Per aquest motiu, el pressupost amb què es compta és més elevat que el de l'any anterior i es podran dur a terme més activitats.