De la Torre de Can Palauet al Rocío de Catalunya

La Hermandad Divina Pastora inicia el seu camí

  • Cugat Comas // Foto: cedida
  • Dijous, 17 Maig 2018 17:44

Cultura 2018, hermandad rociera

De Mataró a Terrassa, per veneració rociera. L’Hermadad Divina Pastora surt aquest divendres en romeria des del seu local a la torre de Can Palauet i camí del polígon de Can Petit de Terrassa, on se celebra la versió catalana de la popular cita genuïna d’Almonte.

Els peregrins rocieros sortiran de Mataró aquest divendres a la una del migdia després d’un vi d’honor i faran parada i nit a Montornès del Vallès, abans d’arribar a la destinació. Són un centenar les persones de l’entitat que faran plegades aquest camí, segons els càlculs de l'entitat, per la qual el Camí és una de les activitats més importants del calendari.

25 anys de tradició
La Divina Pastora de Mataró porta gairebé un quart de segle assistint al Rocío de Catalunya. Un dels moments més vistosos i emotius, al cap de 24 hores de fer camí, és l’entrada al Rocío prevista per dissabte a les dues del migdia.  El mateix dissabte a les sis de la tarda hi haurà la presentació dels diferents “Simpecaos” i el diumenge 20, a mitjanit, el rosari. El Rocío català se sol celebrar per Pentecosta.