Jorn de processó infantil a Cerdanyola

La celebració de les Creus de Maig creix per poder ser una jornada festiva i familiar després de ser l'embrió dels primers actes confrares específicament infantils

  • Cugat Comas // Foto: cedida
  • Divendres, 11 Maig 2018 00:00

Cultura 2018, creu de maigDesprés de l'èxit de la Processó Infantil de Pasqua, els carrers de Cerdanyola seran testimoni aquest diumenge de l'acte que va acabar per motivar la que va ser gran novetat de la passada Setmana Santa. I és que va ser precisament arran de la recuperació per part de l'Hermandad del Nazareno i l'Esperanza de les festes de les Creus de Maig que la guspira va prendre entre els més petits confrares. Arribats al segon cap de setmana del mes que dona nom a la festivitat, aquest diumenge es recuperarà el cerimonial dels dos darrers anys i, expliquen des de l'entitat organitzadora, s'incorporaran nous elements "com la música, els accents diversos que té la nostra ciutat" a fi i efecte, expliquen, d'arrodonir "tota una diada festiva, religiosa i cultural".

Amb la consolidació de les festes de les Creus de Maig, o de la Santa Creu en llocs com Figueres on hi és directament data de la Festa Major, Mataró se suma a ciutats com Cornellà, Sant Boi, El Vendrell, Anglesona, Salardú, Corbera de Llobregat, la Pobla de Claramunt, Hospitalet o Castelldefels per anar recuperant a poc a poc una tradició pròpia d'aquesta data, dins el calendari litúrgic, en què eren els nens i nenes els protagonistes, amb els seus tabernacles, decorant les creus de terme o sent partícips d'altres rituals depenent de la zona i de la tradició.

Cultura 2018, creu de maig
Per arrodonir la festa, hi haurà  una arrossada popular i jocs infantils al pati del Tomàs Viñas

La processó infantil serà l'acte central d'una jornada en la qual, com és marca de la casa, s'hi han abocat setmanes de preparació i assajos per part de la confraria, que pràcticament hi comença a barrinar tan bon punt posa punt final a la Setmana Santa. La parròquia de Maria Auxiliadora servirà de punt inicial d'un recorregut que a les deu del matí de diumenge recorrerà els carrers propers, on les processons sempre tenen requesta.