El Prendiment, amb menys gent de públic, s'estrena a Les Espenyes

La pluja de dissabte fa suspendre la Passió i la Processó

  • Cugat Comas i Fotos de Daniel Ferrer
  • Dilluns, 26 Març 2018 09:57

Processó del Prendiment 2018

Fa més o menys pendent Les Espenyes que Les Escaletes? La resposta a aquesta pregunta va ser motiu de conversa aquest Diumenge de Rams al vespre entre la molta gent que assistia al moment culminant de la Processó del Prendiment. Molta, però menys gent. El canvi forçat del recorregut de la principal sortida processional de Jesús Captiu va canviar la fisonomia d'aquest moment tan especial. El vial és més ample però de públic als costats n'hi cap menys. La placeta de Sant Joan permet una perspectiva de les Escaletes que el Carrer de l'Hospital nega a tanta gent. Les Espenyes tenen un petit descans –el que en ciclisme se'n diria un fals pla– però els protagonistes alertaven que els seus últims metres potser "piquen" més i tot. El fet és que els Armats amb la seva biga primer i el pas del Captiu després, van pujar Les Espenyes. Estrena feta. I altre cop emoció entre els portants i el públic.

Processó del Prendiment 2018

De públic, precisament, n'hi havia menys que en anys anteriors ja a la Plaça de Santa Maria. Algun habitual recordava que el cel amenaçador o la prèvia, en forma d'un dissabte amb un temps horrible, no hi devia ajudar. En aquest moment especial mai hi fallen membres de confraries amigues de fora de la ciutat. La representació del Prendiment va seguir el guió habitual, ple de detalls que el converteixen en quelcom especial, des de l'escena del sanedrí a com els mateixos portants deixen Jesús sol, emulant el que s'explica que van fer els apòstols.

Processó del Prendiment 2018

Acte seguit apareixen els Armats, amb l'home pres, per fer-lo ostatge. Ells van obrir tot el camí de la Processó, seguint bé la previsió horària, amb un cel definitivament calmat. Enguany es buscava que els Soldats de Pau i el misteri es compenetressin millor, quadres d'uns i evolucions musicades de l'altre, i durant bona part del recorregut va ser així. Finalment en un moment determinat va fallar l'entesa. Armats a pas lleuger, just seguit. I Jesús Captiu entrava a les onze tocades a Santa Maria, la seva seu canònica, en el moment epíleg del dia de Rams.

Pluja empipadora

La pluja de dissabte va ser empipadora amb la programació de la Setmana Santa provocant la suspensió de la Passió, a càrrec dels Armats a l'Hort del Rector i la processó de la Coronació d'Espines. Desil·lusió entre els confrares d'aquest pas, que havien de celebrar precisament al carrer les tres dècades seguides de presència a les processons mataronines.

Processó del Prendiment 2018