Mataró tindrà una Processó infantil el Diumenge de Pasqua

L’Hermandad del Nazareno i l’Esperanza l’organitzarà pels carrers de Cerdanyola

  • Cugat Comas
  • Dijous, 22 Febrer 2018 13:50

Processó Nazareno

Mataró tindrà novetat aquesta Setmana Santa, concretament el Diumenge de Pasqua. Després de ser un projecte durant aquest 2018 veurà la llum una processó infantil amb la imatge de Crist ressuscitat de protagonista. D’aquesta manera l’Hermandad del Nazareno i l’Esperanza auspiciarà un acte que ja existeix en altres celebracions de la Setmana Santa de tot l’Estat i la seva Diputació Infantil sortirà al carrer.

Va ser precisament arran del festival de l’Esperança de la pròpia entitat que un grup de pares i mares de l’entitat va decidir-se per tirar endavant la proposta, que ha estat aprovada pel plenari de la Comissió de la Setmana Santa. Des del Nazareno expliquen que “La Processó Infantil de Creu de Maig va agafar molt impuls els darrers dos anys, recuperant una tradició era molt viscuda a Mataró a principis del s.XIX”.

En paral·lel al cas local també en altres localitats catalanes es va optar per recuperar la tradició tot i que emmirallant-se en altres tradicions de Setmana Santa.

El precedent de la Creu de Maig

L’Hermandad explica que “a Creu de Maig va fer que nens i nenes no només de confraries, sinó també d’escoles religioses i d’altres persones poguessin participar . Així es va crear i gestar un grup molt maco que s’organitzava per a celebrar-ho. Després també va venir la col·laboració a les festes de Maria Auxiliadora i també l’acte inèdit de processionar amb la imatge de Mare Carmen, de les germanes franciscanes de Mataró”.

La Processó de la Creu de Maig, l'any que es va recuperar

A Crist Ressucitat

Crist ressucitat
La imatge titular de la Processó infantil serà un petit Crist Ressuscitat. L’entitat explica que “Hem apostat per un accent molt català aportat per l’escola d’Olot per aquesta imatge”.

La Processó es farà el Diumenge 1 d’abril a la tarda per no trepitjar-se amb la Missa de Pasqua. Des del Nazareno deixen clar que “Tot i que ho lideri la nostra germandat, la voluntat és que sigui un acte obert a tothom i l'anirem formant a poc a poc en el temps”

La importància de les processons infantils.

Els últims anys la figura de les processons infantils ha anat en auge en les diferents setmanes santes catalanes. Les joves confraries i germandats han vist la necessitat de donar un espai més familiar, un moment dedicat als menuts i fer-los-hi també partícips del que es fa i perquè es fa. En aquest sentit moltes confraries i germandat han creat seccions infantils, com han fet els Armats de Mataró, o diputacions infantils com la pròpia del Nazareno. Actualment hi ha processons infantils a Castelldefels, Verges, Cornellà de Llobregat, Sant Boi, Figueres, Lleida o  El Vendrell. A Mataró ja abans de la recuperació de les Creus de Maig hi havia la que es dedica al Nen Jesús de Praga.

Processó General

Des del Nazareno expliquen que aquestes processons “tenen importància per aquest moment, però també perquè és una manera de viure la tradició en família, formar als menuts i, com no, assegurar que aquesta bella i antiga tradició es mantingui viva per part dels menuts”.