Canvis per millorar la Processó General de Divendres Sant

Tots els misteris sortiran de l'interior de Santa Maria i es passarà pel Carrer Bonaire

  • Redacció
  • Dilluns, 19 Febrer 2018 10:56

Processó General

Sent com és la Quaresma el temps previ a la Setmana Santa, tant la Comissió com les diferents germandats i confraries intensifiquen la celebració d'aquesta a la ciutat. La Setmana Santa mataronina del 2018 arribarà amb novetats al seu acte central i més important, declarat patrimoni cultural de la ciutat. La Processió General de Divendres Sant canviarà de ritus de sortida, recorregut i horaris per tal de millorar aspectes com "seguretat, prevenció, temps i organització" segons ha fet públic la Comissió de Setmana Santa.

Amb els canvis es vol "aportar algunes millores al públic assistent i com no, donar un bon sentit litúrgic i d'expressió pública de fe" a un acte que congrega milers d'espectadors.

Amb aquest objectiu de millorar-la, l'acord entre armats, confraries i germandats estableix que es recuperarà l'antic recorregut amb els carrers de Sant Francesc d'Assís i de Bonaire enlloc del trajecte que ara es feia pel Carrer Nou. A més, la Processó General s'iniciarà a la Basílica de Santa Maria i tots els misteris sortiran de l'interior del temple. La Plaça de Santa Maria, doncs, es buidarà de misteris i disposarà de tot l'espai per al públic.

Processó General

Això permetrà, també, que durant el matí de Divendres Sant –després del Via Crucis– tots els misteris que surten en processó al vespre estiguin exposats al públic dins de la Basílica.

Millorar els horaris

Des de la Comissió s'espera que els canvis permetin millorar els horaris de pas de la pròpia Processó i estudien fixar temps de pas aproximats per cada carrer per facilitar l'assistència de públic a cada tram. Aquesta pràctica és comuna a la majoria de localitats estatals amb processons de gran concurrència i durada.