‘La sabana’ de l’Associació de Veïns de Molins guanya la Rua de Carnestoltes

El segon premi de la Gran Rua de dissabte passat va ser per l’AMPA de l’Anxaneta i el premi especial del jurat per a la Colla Gegantera Lucius Marcius

  • Laia Mulà // Daniel Ferrer
  • Dilluns, 12 Febrer 2018 09:49

Rua de Carnestoltes 2018

El dissabte 10 de febrer va tenir lloc, com ja és tradició, la Gran Rua de Carnestoltes de Mataró. Es tracta d’una tarda plena de disfresses, llum i música, on les comparses més originals recorren diversos indrets de la ciutat, acompanyades enguany de la Pellofa XL. Aquest any la Rua va comptar amb la participació d’una dotzena de comparses compostes per vora 600 persones i va entregar, com ja és habitual, diversos premis per reconèixer les millors comparses.

El premi a la millor comparsa va ser per a l’Associació de Veïns de Molins amb la comparsa ‘La Sabana dels Molins’, inspirada en el conegut musical ‘El rei lleó’. Mentre que aquesta associació es va endur el premi gros de 500 euros, la segona posició a ser per a l’AMPA de l’Escola Anxaneta amb la comparsa ‘Any nou xinès’, amb un premi de 300 euros. Cal destacar que el premi especial del jurat, va ser atorgat a la Colla Gegantera Lucius Marcius per la comparsa ‘Gegants de Mataró’, els quals van rebre un premi de 200 euros. La resta de comparses van obtenir el diploma per la seva participació en la Gran Rua de Carnestoltes.
Rua de Carnestoltes 2018

Els aspectes valorats

A l’hora de triar les comparses guanyadores, el jurat format per persones vinculades al món cultural i artístic de la ciutat, va valorar l’originalitat, el grau de dificultat en l’elaboració de les disfresses i la posada en escena, entre altres característiques.

Les comparses

Van ser dotze les comparses que hi van participar, les quals estaven formades per aproximadament 600 persones. Els altres participants en la Gran Rua van ser la Residència Llar Nova, l’Associació de Veïns del Palau, la Colla Gegantera d’en Xumetet, l’AMPA de l’Escola Vista Alegre, el Col·legi Sant Josep, l’associació Enlleura’t, el Club Twirling Mataró i la Colla Gegantera Mare de Déu de Lourdes.

Rua de Carnestoltes 2018