El Captiu haurà de canviar les Escaletes per les Espenyes

Una bastida d’obres obligarà la Processó del Prendiment a canviar de recorregut

  • Redacció
  • Dimecres, 07 Febrer 2018 18:17

Processó del Prendiment

L’ascens de les Escaletes és un dels moments més esperats i seguits de la Setmana Santa mataronina. S’esdevé el Diumenge de Rams al vespre, en el decurs de la processó del Prendiment que la Germandat de Jesús Captiu i els Dolors duu a terme. El públic que es congrega a un dels vials més costeruts del Centre es compta per molts centenars i es transmet l’acte per televisió. Aquest 2018, però, no es podrà repetir la pujada de les Escaletes i una altra Baixada del Centre Històric agafarà excepcionalment el relleu: el Captiu haurà de pujar corrent les Espenyes.

Així ho ha fet públic la Germandat després d’acordar-ho amb els Armats i l’Ajuntament. El motiu del canvi és la bastida d’obres que ocupa gran part d’una de les voreres de la Baixada de les Escaletes i que impedia realitzar la pujada amb la seguretat mínima necessària tant pels portants del pas com pels assistents a l’acte.

Processó del Prendiment

Dels de la germandat expliquen que “aquesta ocasió a les Espenyes es farà una pujada conjunta del Misteri de Jesús Captiu amb les cohorts dels Armats de Mataró, que donarà una millor vistositat al conjunt”.

També aquest any s'intentarà que el Captiu torni a sortir a la Processó General de Divendres Sant