Començar 2018 amb bon peu

L'OCA, la festa més grossa de Cap d'Any, torna a Santa Anna amb la música més festiva

  • Redacció // Foto: cedida
  • Divendres, 29 Desembre 2017 00:00

Ciutat 2017, l'oca de Mataró festa de cap d'any
Torna el Cap d'Any més gros! Amb l'Associació Cultural OCA de Mataró (Operació Cap d'any). Aquesta entitat, juntament amb la col·laboració de l'Ajuntament de Mataró, organitza la revetlla popular mataronina per tancar l'any 2017 i donar la benvinguda al 2018 amb la millor companyia. Se celebrarà a la plaça Santa Anna entre les 00.30h i les 7h del matí. Abans d'això, però, els organitzadors aposten per una tarda d'activitats infantils el diumenge 31 a la tarda i per celebrar les campanades en companyia a la plaça Santa Maria. Després del toc de les campanades, la comitiva baixarà acompanyada d'una cercavila de músics fins a la plaça Santa Anna, on tindrà inici l'OCA 2018.

Concretament, l'OCA començarà amb la segona edició de l'OCA dels més petits, una estona que vol donar un espai als més petits per celebrar el Cap d'Any, i que tindrà lloc el dia 31 a les 17.30h. Enguany serà el Mag Nil qui dinamitzarà la tarda, acompanyat de diversos tallers i d'un berenar per a tots els infants.

Cultura 2017, l'oca cap d'any

Campanades a Santa Maria

Després de les activitats serà el moment de sopar amb la família o els amics per anar, ja amb la panxa plena, cap a la plaça Santa Maria a esperar que siguin les dotze de la nit. Serà llavors quan sonaran les campanes i tothom podrà menjar els dotze grans de raïm com diu la tradició. Un cop fetes les celebracions d'entrada d'any, els organitzadors proposen una novetat: una cercavila amb músics mataronins que conduirà a la comitiva a la plaça Santa Anna sota el ritme més festiu per començar la festa.

Llavors sí, serà el moment de gaudir d'unes hores amb la música més festiva a càrrec dels PD Postdata i DJ Jon Kieb. Fins a les set del matí es podrà moure l'esquelet i consumir diverses begudes a preus populars a la barra de la festa. Des de l'organització segueixen fent una crida als voluntaris que s'animin a servir begudes durant una estona de la nit, una tasca molt necessària per garantir el funcionament de la festa. Per participar-hi és necessari enviar un correu a: Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

L'accent en la seguretat
Aquesta edició es caracteritza per l'aposta en la seguretat amb un reforç de la mateixa per garantir-la als participants i voluntaris i també per la renovació de la imatge de l'OCA després de vuit anys.
La festa també rebutja la violència masclista i és per això que comptarà amb un Punt Lila que oferirà suport i informació a tothom qui ho necessiti durant la nit.