Les corals, protagonistes

El Cor Madrigalista, a Sant Josep, i la Primavera per la Pau, davant l'Ajuntament, no fallaran

  • Redacció // Fotos: cedides
  • Divendres, 22 Desembre 2017 00:00

Cultura 2017, concert primavera per la pau
En català es coneix com a 'Nit de Nadal' la vigília del 25 de desembre. La vetlla i la missa del gall, en sentit tradicional. Però no hi ha celebració típica per la que seria la nit del Dia de Nadal, la del 25, un moment en què l'esquema ritual de celebracions familiars acostuma a deixar buit després dels copiosos àpats i cites de la vigília i el mateix dinar.

Molta gent aprofita per passejar i pair millor el que s'ha pres i possiblement vingui de gust una mica de música. Encara més si és amb format de cant coral, a càrrec de reputats conjunts corals de la ciutat i amb les nadales de vas comunicant. En pocs metres de distància i en diferent format, el 25 al vespre a Mataró hi ha dos recitals corals a càrrec de la Primavera per la Pau i el Cor Madrigalista.

El Concert de Nadal és una de les cites anuals imprescindibles del Cor Madrigalista. Convoquen el seu públic, que els és fidel, dins de l'església de Sant Josep a les 21h i amb entrada gratuïta. Per aquest any els madrigalistes cantaran en primer lloc la cantata nadalenca 'Nit de Vetlla' i en la segona part faran una selecció de nadales amb la col·laboració de diferents amics del cor. És un dia habitual que antics cantaires se sumin a la formació per entonar més afinades que de costum les cançons més populars nadalenques.

Cita davant l'Ajuntament
La cita de la Primavera per la Pau, a les 20h, és una mica més prosaica. Se citen davant l'Ajuntament, que s'omple com si fos una Dormida de Les Santes. Allà, al carrer, i amb àmplia requesta entre passejants entonen nadales que rematen bucòlicament l'escena del dia de Nadal. Cançons amb sonoritat especial que són ben esperades pel mateix públic any rere any.

La Primavera per la Pau canta nadales davant de l'Ajuntament, donant
encanteri a La Riera