Cerdanyola gaudeix del Nazareno i l’Esperanza de forma extraordinària

Molt públic al trasllat especial de les imatges en motiu del 30è aniversari de la germandat

  • Redacció. Fotos: cedides
  • Dimarts, 17 Octubre 2017 13:31

Processó Nazareno

Talment com si fos Setmana Santa, els carrers de Cerdanyola van ser testimonis dissabte de la sortida en processó del Nazareno i l’Esperanza, les dues imatges de la germandat homònima que culminava així la celebració del seu 30è aniversari. Els actes van consistir en un trasllat de les imatges  des de la seu social de l’entitat fins a la parròquia de Maria Auxiliadora, una Missa d’Acció de Gràcies i un dinar de germanor l’endemà diumenge. Per l’ocasió van acompanyar a les imatges l’agrupació musical Costaleros de Castelldefels, habituals dels darrers anys tant Dijous com Divendres Sant i també el cor de la Divina Pastora de Mataró.

Processó Nazareno

Altres Confraries de Mataró van participar acompanyat amb els seus estendards i guions, així com les entitats marianes del barri de Cerdanyola i d’altres associacions cultural també del barri. Entre totes van composar un seguici alternat amb membres de la Hermandad on també hi havia representants de la Sang de Tarragona i del Consell General de Confraries i Germandats de Catalunya.

Processó Nazareno

Presència jove

Una quarantena llarga de petits confrares i confraresses obrien el pas a les imatges emulant el futur que potser esdevingui per aquesta entitat de Passió present a la ciutat. Una munió de veïns i veïnes del barri es van anar sumant poc a poc fins omplir tot el carrer de María Auxiliadora i La Gatassa. Un trasllat de celebració d’entitat es va convertir en un esdeveniment important per a la comunitat cristiana del barri que va omplir la parròquia molt abans de l’arribada del seguici.

La tornada a la Casa Germandat va tenir un altre accent i va emular més un trasllat típic de temps de Quaresma. L’Agrupació Musical Costaleros de Castelldefels va aprofitar per posar sons surenys de la Setmana Santa que van sonar a la Processó de la Nit Morada i va recordar la importància d’aquest dia per als nazarenos. Inclús es van fer alguns petits homenatges i alguns veïns i veïnes van viure aquest estil de processó que recorre el Dijous Sant el barri.