Una Oktoberfest a la mataronina

La plaça de Can Xammar és aquest dissabte l'escenari d'aquesta festa d'arrels germàniques, amb cervesa, menjar i música i bon ambient

  • Cugat Comas // Fotos: cedides
  • Dimecres, 11 Octubre 2017 16:25

Cultura 2017, cervesa artesana
No cal tenir nacionalitat ni ascendència germànica per associar obertament el mes d'octubre a la cervesa. L'Oktoberfest s'ha convertit en una cita mundial, que fa ressonar arreu la passió per la vida social al voltant de la taula parada i amb les gerres ben plenes, que un dia va iniciar-se a Baviera.

És, literalment, la festa de l'octubre i és comú que en tavernes o pubs durant tot el mes s'imiti l'estètica pròpia d'aquesta festa. Aquest dissabte, a més, Mataró viurà una Oktoberfest on Can Xammar serà l'escenari per l'ocasió on música, menjar i cervesa propiciaran de ben segur el millor dels ambients.

La cultura de la cervesa
Aquesta Oktoberfest arriba auspiciada per l'augment de la cultura cervesera. És una constant entre el món de l'hostaleria i la restauració. La gent s'ha tornat més entesa i molts cops volen escollir la cervesa de la mateixa manera que es demana la carta de vins. La puixança de les artesanes i de les cerveses d'importació s'ha fet evident. On abans es parlava de fer una "birra" ara molts cops s'escull entre una IPA, una stout o una làmbica. Tot ajudarà aquest dissabte perquè Can Xammar celebri una Oktoberfest de regust més mataroní que no pas germànic.

Quatre cerveses per tastar

A l'Oktoberfest de dissabte, que començarà a les 14h, hi haurà cervesa, menjar i música. Com que la cervesa és el centre neuràlgic cal destacar que hi haurà tast de quatre tipus: la Biir Noble Hops Pils, l'Erdinger Oktoberfest, l'Aktien Dunkel i la Synera American Pale Ale. La festa l'organitza l'Associació de Comerciants del Casc Antic de Mataró, L'Altre, el Molta Malta, la Taverna, Tapavins i Mirinda, amb el suport de l'Ajuntament de Mataró.

Cultura 2017, cartell octoberfest
És la primera festa de la cervesa que organitzen els bars d'aquesta zona