30 anys del 'Senyor de Cerdanyola'

La Hermandad del Nazareno i Nuestra Señora de La Esperanza celebrarà l'aniversari el proper 14 d'octubre

  • Redacció // Fotos: Daniel Ferrer
  • Dilluns, 25 Setembre 2017 00:00

Cultura 2017, processó dijous sant

Aquest any se'n compleixen 30 des del 1987, quan per primer cop sortia en processó en època de recuperació, una imatge de Jesús Natzarè. Aquella va ser l'acció inicial de la que és, avui, una de les principals entitats del barri de Cerdanyola, la Hermandad de Nuestro Padre Jesús Nazareno y Nuestra Señora de la Esperanza.

En aquests 30 anys, el pes i activitat d'aquesta germandat ha crescut, fins al punt de convertir-la en una de les principals de la Setmana Santa local. Sempre amb vinculació amb la parròquia de Maria Auxiliadora i, per tant, amb el barri en essència.

Cultura 2017, processó infantil
Un calendari curull
Els actes de la germandat van més enllà de Setmana Santa i han consolidat,
també, la Processó infantil de la Creu de Maige.

Cultura 2017, processó extraordinariaEl principal acte de la celebració del 30 aniversari de l'entitat serà el Solemne Trasllat de les imatges previst pel dissabte 14 d'octubre. Serà, en tota regla, una processó extraordinària que durà les dues imatges des de la casa de l'entitat fins a Maria Auxiliadora, amb retorn posterior a la missa especial que es farà.

Cultura 2017, processó extraordinaria
L'ocasió especial de la "nit morada" de Dijous Sant
De la mà de les dues imatges de l'Hermandad, es pot considerar en l'actualitat que la Processó de Dijous Sant és el principal acte festiu del barri, el que més gent atreu al llarg del calendari. També coneguda com "la Madrugá mataronina" o "la nit morada", és una processó d'estil i regust sevillà, a l'estil de les més conegudes processons de tot l'Estat.