Aprovat el primer Reglament de les Colles Institucionals

La normativa serà vigent durant la Festa Major de Les Santes i regula com han de ser les sortides, els assajos i altres elements vinculats amb les colles

  • Laia Mulà / Daniel Ferrer
  • Divendres, 07 Juliol 2017 12:37

Ple de juliol

El primer esborrany del Reglament de les Colles Institucionals va ser aprovat al Ple Municipal d'abril, el qual es va exposar a revisió durant un mes. Es van rebre 23 al·legacions per part de la ciutadania, la majoria de les quals van ser acceptades i ara el text definitiu ha estat aprovat pel Ple Municipal de juliol. Segons va destacar Quim Fernàndez, regidor de Cultura, “les colles han arribat a un consens” i el resultat és “un bon Reglament”. Tot i això, el regidor destaca que aquesta és la primera vegada que s'escriu una normativa i que, per aquest motiu, probablement caldrà revisar-la més endavant.

El Reglament de Colles Institucionals arriba abans de Les Santes, complint així el compromís de ser aprovat abans de la Festa Major. El text fa referència a qüestions relatives als assajos, sortides i compromisos dels membres de les colles i, segons Anna Salicrú, d'ERC, esperen que el Reglament acabi amb la idea “massa cops repetida que les colles de la ciutat són massa sectàries i només accepten a una part de la ciutadania”.