L'Iluro i l'Alarona fan de bons amfitrions

Figures de tot Catalunya visiten Mataró aquest dissabte a la Mostra de Balls de Gegants de Mataró

  • Laia Mulà // Foto: arxiu
  • Divendres, 30 Juny 2017 08:25

Cultura 2017, mostra gegants colla iluro

El dissabte 1 de juliol tindrà lloc, un any més, la Mostra de Balls de Gegants de Mataró perquè els mataronins puguin gaudir de balls de gegants d'arreu de Catalunya. Amb l'Iluro i l'Alarona al capdavant, la Colla Gegantera d'Iluro acollirà gegants procedents de tot Catalunya en aquesta vuitena edició de la mostra.

Les colles convidades que protagonitzaran els balls de la jornada gegantera són la de Cabrera de Mar, Castellterçol, Cubelles, Vila de Gràcia, Calella, Figueres i la colla local, els de Sant Simó. La jornada, organitzada per la Colla Gegantera d'Iluro, compta amb la col·laboració de la Direcció de Cultura de l'Ajuntament de Mataró.

A les 18 h tindrà lloc la plantada a la plaça Santa Anna de Mataró. Seguidament, a les 18.30 h, enfilarà la cercavila cap a la plaça de l’Ajuntament on a les 19 h, puntualment, començarà la mostra de balls. Un cop finalitzada, a les 20 h, la cercavila de cloenda acabarà de pujar la Riera fins al Carrer Argentona.

15 sortides anuals

La Colla Gegantera d’Iluro és l’encarregada de dur el nom de la ciutat a diversos racons del nostre país al llarg de l'any i, de tant en tant, fora de les nostres fronteres. A més de l'Iluro i l'Alarona, la colla també compta amb l'Iluret, un capgròs que els acompanya. | Laia Mulà.