La primera festa de l'esport inclusiu arriba amb força

'Junts per la Salut Mental' és l'esdeveniment que tindrà lloc el 20 de maig al matí que vol sensibilitzar als mataronins de la realitat viscuda per les persones amb trastorns mentals

  • Laia Mulà
  • Dimecres, 17 Maig 2017 10:59

Junts per la Salut Mental

El 20 de maig serà el dia per la inclusió dels col·lectius amb trastorns mentals. La primera festa de l'esport inclusiu 'Junts per la Salut Mental' arriba com una eina integradora que vol desestigmatitzar els col·lectius afectats per trastorns de salut mental. L'esdeveniment de caràcter familiar es planteja amb un matí ple d'activitats esportives gratuïtes, un gran sorteig i animació amb música. La voluntat dels organitzadors és la d'engrescar als mataronins a ser solidaris i sensibles amb la realitat que envolta el col·lectiu.

Entre les 10h i les 14h del dissabte 20 de maig, l'espai del Nou Parc Central de Mataró acollirà partits de bàsquet 3x3, de futbol 3x3, tenis taula, bitlles catalanes i escacs.

Difondre la imatge desconeguda del col·lectiu
L'organitzador d'aquesta primera edició, el Fòrum d'iniciatives assistencials i de gestió en salut mental i addiccions a Catalunya, compta amb la col·laboració de diverses associacions i entitats: l'Associació MiaMakansu, AlbertPlas S.L., Centre de Formació i Prevenció del Maresme, el Bar La Morera, l'Associació de Familiars de Malalts Mentals de Mataró, Disco Mòbil QUIM i l'Associació per a la Rehabilitació de Persones amb Malaltia Mental. La seva voluntat principal és la de donar a conèixer la imatge desconeguda i no compartida del col·lectiu.

Un gran sorteig

Durant el matí tindrà lloc un gran sorteig amb premis com un viatge en helicòpter per Barcelona, un dinar per a dues persones, un servei de perruqueria o samarretes signades per Neymar, entre altres obsequis i premis.