Mataró espera la seva Processó General

L'acte central de la Setmana Santa, amb 11 misteris, seguirà el seu recorregut habitual i vol acabar abans de la mitjanit

  • Cugat Comas - Mireia Camacho // Foto: Daniel Ferrer
  • Dijous, 13 abril 2017 00:00

Cultura 2017, processó general 2016

El gran moment de la Setmana Santa local s'acosta. Demà Divendres Sant a partir de dos quarts de vuit del vespre Mataró viurà la Processó General amb fins a 11 misteris processonant, per l'ordre consuetudinari que reprodueix la Passió de Jesucrist. Com cada any, l'esdeveniment l'organitzen la Comissió de Setmana Santa i totes les confraries i germandats, i els Armats de la ciutat de Mataró. Tots ells trauran al carrer els seus misteris en un acte que mobilitza centenars de persones i en congrega prop de 25.000 al llarg del seu recorregut.

El final a Santa Anna és un dels moments més especials

La Processó General té una durada prevista propera a les cinc hores, ja que segons les previsions de la Comissió a la mitjanit tots els passos haurien d'haver acabat el seu recorregut. Precisament en el tram final, a la plaça de Santa Anna, es faran els habituals 'Encuentros' entre el Nazareno i l'Esperanza, un dels moments genuïns d'aquesta Processó.

La processó comença a les 19:30h i recorre els següents carrers: plaça de Santa Maria, carrer Nou, La Riera, carrer d'Argentona, El Torrent, plaça de les Tereses, carrer de  Santa Teresa i plaça de Santa Anna.

Patrimoni Cultural

La Processó General arriba al seu quart any sent Patrimoni Cultural de Mataró, una qualificació que posa en valor també la mescla de tradicions de Setmana Santa que es pot apreciar entre els seus diferents elements i misteris, tant en les imatges com amb els passos, les vestimentes o l'acompanyament musical. La Processó General està considerada una de les tres més importants de Catalunya.

No cal patir, aquest 2017, pel temps, ja que l'anticicló garanteix una Setmana Santa amb sol i sobretot sense possibilitats –segons previsions a inicis de setmana– de la temuda pluja.

Especial Tot Setmana Santa - Edició 1766 [Del 7 al 12 d'abril de 2017]