El Captiu torna a pujar unes Escaletes a vessar

Temps primaveral pel Diumenge de Rams, primera gran cita de la Setmana Santa

  • Redacció // Fotos: Daniel Ferrer
  • Dilluns, 10 abril 2017 10:25

Processó del Prendiment

Mataró viu des de divendres immers en la celebració de la Setmana Santa. Les processons han estat protagonistes des de llavors i fins ahir, Diumenge de Rams, quan Jesús Captiu va tornar a ser protagonista sobretot al tram de Les Escaletes, que complint amb la tradició, va pujar al trot dels seus sacrificats portants. El pas, d’estil malagueny, va tornar a completar l’ascens en unes Escaletes plenes a vessar, com també ho estaven la Plaça de la Peixateria, la placeta i el carrer de Sant Joan o la Plaça Xica, on s’hi instal·la la pantalla gegant. La temperatura era més que agradable, de primavera avançada. L’emoció entre els membres de la germandat del Captiu i els Dolors va tornar a esclatar, arribats a dalt de tot de la costeruda pujada. El Diumenge de Rams mataroní tocava a la seva fi.

Processó del Prendiment

A dos quarts de dotze entrava solemne el Captiu a Santa Maria, sempre amb la imatge mirant cap a la plaça. La del Prendiment és la primera gran processó i comença amb l’escenificació de la traïció a Jesús, un altre moment que cada cop suma més assistents.

La mateixa confraria havia estat protagonista divendres, amb la processó de Maria al peu de la Creu mentre que dissabte va ser torn per a l’estació de penitència de la Coronació d’Espines, des de la parròquia de Sant Pau. A la mateixa hora que es feia el Prendiment, a més, La Llàntia celebrava el seu tradicional Via Crucis.