El Dimecres de Cendra tanca el cicle

De la capella ardent a l'entronització de la Vella Quaresma, el ritual és intocable

  • Redacció
  • Dimecres, 01 Març 2017 10:05

Dimecres de cendra

La litúrgia del Dimecres de Cendra a Mataró és sagrada i varia ben poc d'un any a l'altre. Conegut com serà ja a primera hora que l'empatx del dia abans haurà acabat amb la vida d'en Pellofa, la tarda de dimecres serà de vetllatori als baixos de l'Ajuntament de Mataró on es podrà desfilar per veure el Rei de cos present.

El testament, a la Plaça de la Muralla

A les vuit del vespre, des de l'edifici consistorial, sortirà la comitiva fins a la Plaça de la Muralla on hi haurà l'Enterrament de la Sardina amb la lectura del testament i els últims versos afilats d'en Pellofa de major reclam. En participaran l'extravagant comitiva de cada any, des dels Botargues a les vídues, autoritats clericals i el notari que llegirà en públic les últimes "deixalles d'en Pellofa".

La Vella 2017

Sense pràcticament temps, just després que cremi el cos d'en Pellofa i que les forces quaresmals superin per la força a les del Carnestoltes apareixerà la Vella Quaresma del 2017, per a ser entronitzada a la Plaça de la Peixateria on la cita serà cada diumenge a la una.