Benvinguts a Mataró, Ses Majestats

Els Reis Mags desfilen aquesta tarda per la ciutat amb una Cavalcada amb els ingredients habituals i alguna sorpresa no desvelada

  • Redacció // Fotos: Ramon Casacuberta
  • Dijous, 05 Gener 2017 00:00

Ciutat 2014/2015, cavalcada

La tarda, el vespre i la nit d'avui, 5 de gener, són els més màgics de tot l'any. Com tothom sap, i no cal que ningú faci memòria, arriben a casa nostra Ses Majestats els Reis Mags de l'Orient i ho faran recorrent els carrers de la ciutat amb la seva Cavalcada. L'acte, que just fa un any va ser retransmès per TV3 i se'n va retardar l'inici per aquest motiu, torna al seu horari habitual i arrencarà puntualment a dos quarts de sis de la Plaça de Puerto Rico amb una corrua de vint-i-sis carrosses. O més ben dit vint-i-tres i les que realment tothom vol veure. Les de Melcior, Gaspar i Baltasar.

La Cavalcada d'aquest any no presenta grans novetats i manté els canvis introduïts el 2015, amb l’espectacle musical de l’inici, els obsequis per Ses Majestats i un espectacle final que es fa mentre s’espera que els tres Reis Mags apareguin al balcó de l’Ajuntament.

Prop de 800 voluntaris faran possible un dels actes més multitudinaris del calendari mataroní, que farà sortir al carrer les 22 carrosses i 29 entitats que hi participen. Tot plegat per repartir 1.500 quilos de caramels sense gluten per tots els barris de la ciutat.
L’espectacle final de la cavalcada comptarà amb una breu peça de dansa i alguna sorpresa que no es va voler desvelar en la roda de premsa. També serà el moment en què Ses Majestats rebran els obsequis de part dels mataronins, de mans del regidor de Cultura, Joaquim Fernàndez. El Rei Melcior rebrà la clau de la ciutat que obre totes les portes i un plànol per tal de no deixar ningú sense regal. Al Rei Gaspar se li donarà unes mantes per recuperar-se del fred, unes mantes que simbolitzen la importància del passat tèxtil de la ciutat. Per acabar, el Rei Baltasar rebrà raïm per refer-se del llarg viatge i que esdevé un recordatori de l’antiga ciutat Iluro des d’on sortien les tines de vi cap a les tropes romanes.

Ciutat 2014/2015, cavalcada

Maria Escalas, autora del conte
Un cop els Reis hagin fet els seus discursos, baixaran a peu fins a la Plaça Santa Anna on oferiran, com ja va sent tradició des de fa uns anys, un conte als infants abans que se’n vagin a dormir. Enguany, l’autora del conte és Maria Escalas, que acaba de publicar la seva primera novel·la ‘Abans que el teu record torni cendra’ i que ha rebut nombrosos reconeixements durant el 2016.

La Cavalcada sortirà a les 17.30 h de la plaça de Puerto Rico, i continuarà per la ronda d’Alfons X el Savi, la plaça d’Espanya, el Camí de la Geganta, la plaça de Granollers, la ronda O’Donnell, la plaça de Manuel Serra i Xifra, el Camí del Mig, el carrer de Miquel Biada, la ronda Francesc Macià, el Camí Ral, la Rambla, la plaça de Santa Anna i la Riera fins a l’Ajuntament."